Opis produktu:
- Kapitańskie paluszki rybne: Duże opakowanie XXL - 450 g - 15 sztuk - Smaczny obiad dla całej rodziny - Świetna przekąska na każdą imprezę - ... lub coś na ząb między posiłkami :-) Kapitańskie paluszki rybne to: 100% filet. Podstawą wysokiej jakości "Kapitańskich Paluszków Rybnych" jest filet z mintaja, pochodzący z regionu Alaski oraz wód Morza Beringa i Morza Ochockiego. Mintaj jest mrożony i filetowany jak najszybciej po złowieniu, co zapewnia najlepszą jakość naszych paluszków rybnych. Bez ości* Zastosowana metoda filetowania ryby - PBO, powoduje, ze ten produkt praktycznie nie zawiera ości. (* Z uwagi na to, że mintaj to produkt naturalny, pomimo wielkiej staranności podczas filetowania PBO, może on zawierać pojedyncze, małe wyrostki ościste). Chrupiąca panierka: Kapitańskie Paluszki Rybne pokryte są złocistą, chrupiącą panierką, świetnie dopełniającą smak soczystego fileta Mintaja. Nie dodajemy do niej żadnych wzmacniaczy smaku ani sztucznych barwników, aby mogli Państwo cieszyć się naturalnym smakiem naszych paluszków.
- Polecam ten produkt Tomasz Kosiński
Składniki:
- mintaj* filety bez skóry 65%
- mąka pszenna
- olej słonecznikowy
- skrobia ziemniaczana
- woda
- sól
- drożdże
- papryka
- *Mintaj (Theragra chalcogramma)
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
W 100 g produktu |
Wartość energetyczna |
789 kJ/ 188 kcal |
Tłuszcz |
7,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,9 g |
Węglowodany |
17 g |
w tym cukry |
<0,5 g |
Błonnik |
0,9 g |
Białko |
12 g |
Sól |
0,99 g |
Informacja dla diabetyków |
zawartość wymienników w 100 g |
1,7 WW |
1,18 WBT = 0,48 WB + 0,70 WT |
Zalecenia dla alergików:
- Ryba: Zawiera
- Pszenica: Zawiera
Rodzaj przechowywania:
Przechowywanie:
Warunki przechowywania:
temperatura poniżej:
* -6°C - 1 tydzień
** - 12°C - 1 miesiąc
*** -18°C - Najlepiej spożyć przed: patrz data na białym polu z boku opakowania
Rozmrożonego produktu ponownie nie rozmrażać.
Przepisy kulinarne:
Przepisy na sosy do paluszków rybnych według szefa kuchni Tomasza Kosińskiego Przygotowanie: 15 minut Trudność: łatwe Sos pomidorowo-ziołowy - koncentrat pomidorowy lub ketchup - 4 łyżki - świeżo pokrojona bazylia - 1 łyżka (lub 1 łyżeczka bazylii suszonej) - oliwa z oliwek - 2 łyżki - majonez - 1 łyżka - czosnek - 2 ząbki - sól, pieprz Wszystkie składniki wymieszać razem. Doskonały sos do paluszków, jako smaczniej, łatwiej w przygotowaniu przekąski. Sos serowy - serek topiony - 200 g - śmietana 30% - 100 ml - sól, pieprz - szczypta gałki muszkatołowej Serki i śmietanę podgrzewać powoli na patelni do momentu rozpuszczenia się serków i połączenia się składników w gładką masę. Doprowadzić do smaku solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Nie dopuścić do zagotowania. Podawać na ciepło. Więcej ciekawych przepisów na paluszki rybne Abramczyk znajdziesz na www.abramczyk.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Paluszki rybne z filetów mintaja, cięte z mrożonych bloków rybnych, panierowane, wstępnie podsmażone, głęboko mrożone. Z połączonych kawałków ryby.
Pochodzenie:
Metoda produkcji: złowione w morzu. Obszar połowu: patrz litera za datą minimalnej trwałości, podana na białym polu według opakowania: A- północno-zachodnim Ocean Spokojny (FAO 61 - Morze Ochockie, Morze Beringa); B - północno-wschodni Ocean Spokojny (FAO 67 - Morze Beringa, Zatoka Alaska).
Adres dystrybutora:
ABRAMCZYK SP. Z O.O. ul. Inflancka 7 85-776 Bydgoszcz
Adres zwrotny:
ABRAMCZYK SP. Z O.O. ul. Inflancka 7 85-776 Bydgoszcz