Opis produktu:
- Mieszanka chińska to idealna propozycja dla kulinarnych smakoszy. Świetnie skomponowany mix warzyw takich jak: kiełki fasoli Mung, pędów bambusa, marchewki, cebuli, grzybów chińskich oraz papryki i pora, zadowoli gusta nawet najbardziej wymagających entuzjastów kuchni azjatyckiej. Idealnie pasuje to drobiu, mięs oraz ryżu i chińskiego makaronu.
- Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Składniki:
- warzywa 80% w zmiennych proporcjach: marchew, kiełki fasoli Mung, papryka, por, cebula
- pędy bambusa 10%
- grzyby Mun 10%
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartosć odżywcza 100 g produktu |
Wartość energetyczna |
116 kJ / 28 kcal |
Tłuszcz |
<0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
<0,1 g |
Węglowodany |
3,3 g |
w tym cukry |
2,8 g |
Błonnik |
2,9 g |
Białko |
1,5 g |
Sól |
0,05 g |
Zalecenia dla alergików:
- Seler: Może zawierać
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Jaja: Może zawierać
- Mleko: Może zawierać
- Gorczyca: Może zawierać
- Soja: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Rodzaj przechowywania:
Przechowywanie:
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6°C 4 dni
** -12°C 1 miesiąc
*** poniżej -18°C do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C
Przygotowanie i stosowanie:
Spożywać po obróbce termicznej
Przepisy kulinarne:
Kulinarne inspiracje Hortex Sajgonki Składniki: - Mieszanka chińska Hortex - 1 opakowanie - 300 g mięsa z udek kurczaka - 1 opakowanie papieru ryżowego - olej do smażenia (najlepiej ryżowy) - sól, pieprz marynata: - 4-5 łyżek sosu chili słodko-pikantnego Gotowe w 40 minut Przygotowanie: Mięso pokrój w wąskie paski i włóż do marynaty na 30 minut. Później usmaż je na gorącym oleju, a po kilku minutach dodaj warzywa. Smaż dalsze 10 minut, lekko przestudź. Dopraw do smaku. Przygotuj papier ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Farsz zawiń w papier ryżowy. Zwinięte sajgonki osusz na ręczniku papierowym, a następnie usmaż na kolor złoty.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Mieszanka warzywna z pędami bambusa i grzybami mun. Produkt głęboko mrożony.
Adres producenta:
Polski Ogród sp. z o.o., ul. Mszczonowska 2, 02-337 Warszawa
Adres zwrotny:
Polski Ogród sp. z o.o., ul. Mszczonowska 2, 02-337 Warszawa