Opis produktu:
- Czasami chcemy coś wyznać drugiej osobie, a nie bardzo wiemy jak to zrobić, żeby wyszło lekko, naturalnie i od serca ;) Na szczęście jest na to prosty przepis: wystarczy emocje wyrazić... na słodko!
- Więcej inspiracji szukaj na delektujemy.pl Dobra strona wypieków
Składniki:
- Ciasto: cukier, mąka pszenna, skrobia pszenna, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu); substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar; aromat
- Masa czekoladowa: cukier, mąka pszenna, czekolada 14 % (miazga kakaowa, cukier, glukoza, emulgator: lecytyny (z soi)); skrobia kukurydziana, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g |
Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na porcję 45 g |
%RWS* na porcję 45 g |
Wartość energetyczna |
1950 kJ |
877 kJ |
10 % |
Wartość energetyczna |
467 kcal |
210 kcal |
10 % |
Tłuszcz |
27 g |
12 g |
17 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
4,7 g |
2,1 g |
10 % |
Węglowodany |
50 g |
23 g |
9 % |
w tym cukry |
33 g |
15 g |
17 % |
Białko |
5,2 g |
2,4 g |
5 % |
Sól |
0,45 g |
0,20 g |
3 % |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w sposobie przygotowania (z olejem rzepakowym i margaryną 80 % tł.) |
Zalecenia dla alergików:
- Jaja: Może zawierać
- Mleko: Może zawierać
- Orzechy: Może zawierać
- Orzeszki ziemne: Może zawierać
- Sezam: Może zawierać
- Soja: Zawiera
- Pszenica: Zawiera
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać mleko, jaja, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Dodatki:
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy kulinarne:
Brownie mieszanka do domowego wypieku ciasta Przygotuj: Do ciasta: 3 jaja, 150 ml oleju Do masy czekoladowej: 1 jajo, 75 g margaryny Sposób przygotowania: 1. Rozpuść margarynę do masy czekoladowej i pozostaw do wystudzenia. 2. Nastaw piekarnik na temp. 180°C (bez termoobiegu). 3. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z olejem, wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj ok. 4 min. 4. Gotową masę przełóż do blachy 25x30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20-25 min. 5. W czasie pieczenia ciasta, zawartość torebki z masą czekoladową wymieszaj łyżką z jajem i wystudzoną margaryną (Uwaga: nie rozcieraj kawałków czekolady). 6. Nie wyłączaj piekarnika. Upieczone ciasto wyjmij, ponakłuwaj wierzch widelcem i rozsmaruj masę czekoladową na powierzchni. 7. Piecz jeszcze ok. 9 min (Uwaga: nie przedłużaj czasu pieczenia; masa powinna być z góry sucha, w środku półpłynna). 8. Po wyjęciu pozostaw ciasto w blaszce do całkowitego wystudzenia.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Brownie. Mieszanka do domowego wypieku ciasta.
Adres producenta:
Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl
Adres zwrotny:
Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl