Opis produktu:
- Więcej inspiracji szukaj na delektujemy.pl Dobra strona wypieków
Składniki:
- cukier
- albumina jaja w proszku
- skrobia kukurydziana
- regulator kwasowości: kwas cytrynowy
- aromat
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g |
Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na porcję 23 g |
%RWS* na porcję 23 g |
Wartość energetyczna |
1553 kJ |
362 kJ |
4% |
Wartość energetyczna |
365 kcal |
85 kcal |
4% |
Tłuszcz |
0 g |
0 g |
0% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g |
0 g |
0% |
Węglowodany |
87 g |
20 g |
8% |
w tym cukry |
84 g |
20 g |
22% |
Białko |
4,8 g |
1,1 g |
2% |
Sól |
0,19 g |
0,04 g |
1% |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w podstawowym sposobie przygotowania (bez dekoracji). |
ok. 280 g produktu po przygotowaniu (12 porcji) |
Zalecenia dla alergików:
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Jaja: Zawiera
- Mleko: Może zawierać
- Orzechy: Może zawierać
- Orzeszki ziemne: Może zawierać
- Sezam: Może zawierać
- Soja: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać gluten, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Dodatki:
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy kulinarne:
Nasz przepis na bezę Przygotuj: 125 ml zimnej wody Sposób przygotowania: Nagrzej piekarnik do temp. 140-150°C. Przytnij papier do pieczenia do wymiarów blachy z wyposażenia piekarnika. Narysuj na papierze okrąg o średnicy 26 cm. Do wysokiego naczynia wlej wodę, wsyp zawartość opakowania i miksuj na najwyższych obrotach przez 8 minut, do uzyskania sztywnej piany. Gotową masę rozłóż równo na narysowanym na papierze okręgu. Wstaw bezę do nagrzanego piekarnika. W piekarniku elektrycznym (bez termoobiegu) piecz przez 60 minut. W piekarniku gazowym piecz przez 40 minut, następnie wyłącz piekarnik i susz przy zamkniętych drzwiczkach przez kolejne 40-50 minut (beza powinna mieć kolor jasnokremowy do jasnobrązowego). Po upieczeniu Twoja Beza będzie z wierzchu krucha, a w środku miękka o konsystencji pianki. Do dekoracji proponujemy: bitą śmietanę (500 ml schłodzonej śmietany 30-36% tł. ubij z 2 opak. Mixu do śmietany Delecta i 2 łyżeczkami cukru pudru) oraz owoce: borówki, maliny, truskawki wg uznania. Pyszny dakłas - Przygotuj 50 g pokrojonych daktyli, 75 g orzechów włoskich, 250 ml schłodzonej śmietany 30-36% tł., 200 g Masy kajmakowej Bakalland, Mix do śmietany Delecta, 150 g jogurtu typu greckiego. - Nagrzej piekarnik do temp. 140-150°C. Wyłóż papier do pieczenia na dwie blachy z wyposażenia piekarnika, narysuj na każdym okrąg o średnicy 22 cm. - Przygotuj bezę wg sposobu podstawowego. Podziel gotową masę na połowę i rozłóż równo na narysowanych na papierze okręgach, wstaw obie blachy do nagrzanego piekarnika. W piekarniku elektrycznym: piecz 45 minut (bez termoobiegu) i susz 20-25 minut przy zamkniętych drzwiczkach w wyłączonym piekarniku. - Przygotuj masę: 250 ml schłodzonej śmietany ubij z Mixem do śmietany. Dodaj schłodzony jogurt i zmiksuj. Dodaj Masę kajmakową, bakalie i wymieszaj. - Przełóż blaty masą, jej niewielką ilość wyłóż na wierzch i udekoruj daktylami oraz orzechami. Przed podaniem schładzaj przez min. 1 godzinę.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Beza mieszanka do domowego wypieku ciasta.
Adres producenta:
Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl
Adres zwrotny:
Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl