Dr. Oetker Budyń bez glutenu smak śmietankowy 40 g
Opis produktu:
- Z pewnością pamiętasz z dzieciństwa wspaniały zapach ciepłego budyniu, który gotowała mama czy babcia. Budyń Dr. Oetkera to doskonały deser dla Twojej rodziny i świetny pomysł na smaczny podwieczorek dla dzieci. Pełny smak i aksamitna konsystencja zadowolą każdego smakosza. Budynie są także wspaniałym dodatkiem do ciast i deserów. Na ich bazie możesz przygotować lekkie torty, serniki, babeczki lub różnego rodzaju desery i naleśniki. Spróbuj wszystkie smaki! Co wyróżnia budynie Dr. Oetkera: - pełny smak - aksamitna konsystencja - idealny dodatek do ciast i deserów Produkt bezglutenowy.
- 1 porcja (142 g) zawiera: energia 542 kJ 128 kcal 6%* Energia w 100 g 382 kJ / 90 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
- Wytwarzanie produktów bezglutenowych podlega restrykcyjnym kontrolom na każdym etapie ich produkcji.
Składniki:
- skrobia kukurydziana
- skrobia ziemniaczana
- aromaty
- 0,3% ŚMIETANKA w proszku
- barwnik (ryboflawiny)
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
100 g |
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.) 1 porcja = 142 g |
(%*) |
Energia |
382 kJ |
542 kJ |
6% |
Energia |
90 kcal |
128 kcal |
6% |
Tłuszcz |
1,8 g |
2,5 g |
4% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone |
1,1 g |
1,5 g |
8% |
Węglowodany |
16 g |
22 g |
8% |
w tym Cukry |
9,6 g |
14 g |
16% |
Białko |
3 g |
4,3 g |
9% |
Sól |
0,10 g |
0,15 g |
3% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania:
Na porcję |
1 porcja (142 g) zawiera: |
Wartość energetyczna |
542 kJ |
|
128 kcal |
Energia w 100 g 382 kJ / 90 kcal |
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) |
Zalecenia dla alergików:
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie:
Na 0,5 l mleka 1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (ok. 30 g) cukru. 2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. 3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Budyń można spożywać na ciepło lub na zimno.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Budyń w proszku.
Adres producenta:
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Adres zwrotny:
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...
Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści, dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb oraz personalizacji wyświetlanych reklam w ramach zewnętrznych sieci remarketingowych korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.
Więcej informacji zawartych jest w
"polityce prywatności sklepu"