Opis produktu:
- Budyń Delecta smak waniliowy z dodatkiem wanilii to uczta dla podniebienia. To deser o gładkiej i aksamitnej konsystencji. Budyń to jeden z najbardziej popularnych mlecznych deserów dla dzieci, ale również i dla Ciebie.
- Jedna porcja (135 g) dostarcza: energia 596 kJ 141 kcal 7%* W 100 g: 442 kJ/105 kcal * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)
- Zasmakuj!
Składniki:
- skrobia (kukurydziana, ziemniaczana)
- skrobia modyfikowana ziemniaczana
- wanilia w proszku 0,2%
- aromat
- barwniki: kurkumina, annato
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu z mlekiem 2% tłuszczu Na 100 g |
Na porcję 135 g |
%RWS* na porcję 135 g |
Wartość energetyczna |
442 kJ / 105 kcal |
596 kJ / 141 kcal |
7% |
Tłuszcz |
1,9 g |
2,6 g |
4% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,1 g |
1,5 g |
8% |
Węglowodany |
19 g |
25 g |
10% |
w tym cukry |
11 g |
15 g |
17% |
Białko |
3,3 g |
4,4 g |
9% |
Sól |
0,11 g |
0,14 g |
2% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania:
Na porcję |
Jedna porcja (135 g) dostarcza: |
Wartość energetyczna |
596 kJ |
|
141 kcal |
W 100 g: 442 kJ/105 kcal |
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) |
Zalecenia dla alergików:
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Jaja: Może zawierać
- Mleko: Może zawierać
- Soja: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać gluten, jaja, mleko i soję.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie:
Przygotuj: 0,5 litra zimnego mleka (2 szklanki) i 2-3 łyżki cukru (ok. 35 g) 1. Rozmieszaj zawartość torebki w 0,5 szklanki mleka. 2. Zagotuj pozostałe mleko z cukrem. Zestaw garnek z ognia i wlej rozmieszany proszek. Całość chwilę gotuj, ciągle mieszając. 3. Gotowy budyń wlej do salaterek.
Przepisy kulinarne:
Nasz przepis na budyniowe babeczki 1. Przygotuj filiżanki lub foremki do babeczek i opłucz je zimną wodą. Przygotuj budyń wg przepisu na opakowaniu, używając mniej mleka (ok. 400 ml). 2. Budyń przelej do foremek, przestudź i odstaw na ok. 15-20 min do lodówki. 3. Wyjmij budyniowe babeczki na talerzyk, odwracając filiżankę/foremkę do góry dnem. Więcej inspiracji szukaj na www.delektujemy.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Budyń smak waniliowy z dodatkiem wanilii w proszku
Adres producenta:
Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa
Adres zwrotny:
Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl