Franczyza Dostawa Blog Kontakt
Wersja polska English version
Zaloguj się
Zarejestruj konto
Przypomnij hasło
Wyślij ponownie email aktywacyjny
Dostawa
Regulamin
Kontakt
O nas
Jesteś tu:
Kod pocztowy: Polska
opis obrazka

Kotányi Przyprawa do pieczeni wieprzowej 30 g

Kotányi Przyprawa do pieczeni wieprzowej (30 g)
2,49 zł
(83zł / 1kg)

Opis produktu:

  • Harmonijna kompozycja ziół i przypraw nada ulubionym pieczeniom królewskiego charakteru. Przyprawa do Pieczeni Wieprzowej Kotányi została stworzona specjalnie do przyrządzania potraw z wieprzowiny.

Składniki:

  • sól jodowana (sól, jodek potasu)
  • czosnek
  • kminek
  • kolendra
  • cebula
  • pieprz
  • papryka

Wartości odżywcze:

Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna 574 kJ / 173 kcal
Tłuszcz 2,8 g
W tym kwasy tł. nasycone 0,2 g
Węglowodany 19 g
W tym cukry 8,9 g
Białko 5,8 g
Sól 61,0 g

Zalecenia dla alergików:

  • Seler: Może zawierać
  • Zboża zawierające gluten: Może zawierać
  • Jaja: Może zawierać
  • Mleko: Może zawierać
  • Gorczyca: Może zawierać
  • Sezam: Może zawierać
  • Soja: Może zawierać

Inne informacje o alergenach:

Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jajka, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.

Dodatki:

  • Barwniki: Nie zawiera
  • Wzmacniacze smaku: Nie zawiera

Rodzaj przechowywania:

  • Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie:

Zastosowanie: Do pieczeni i rolady wieprzowej oraz do sosu pieczeniowego i grzybowego.

Przepisy kulinarne:

Pieczeń wieprzowa z białą kapustą na ciepło na 4 porcje: 1 kg schabu karkowego, 1 torebka Przyprawy do Pieczeniu Wieprzowej Kotányi, 3 cebule, odrobina wody, 1 łyżka smalcu lub oleju, 1 biała kapusta, 1 łyżeczka tymianku Kotányi, 4 łyżki octu winnego, szczypta cukru, 3 łyżki oleju roślinnego, sól i pieprz Przyrządzenie: Cebule pokroić w kostkę i wyłożyć do brytfanny. Mięso natrzeć Przyprawą do Pieczeni Wieprzowej Kotányi, następnie ułożyć na cebuli z kawałkami smalcu na wierzchu i podlać wodą. Piec w piekarniku w 190°C ok. 1,5 godziny. W trakcie pieczenia podlewać mięso sosem i przynajmniej raz obrócić. Kapustę poszatkować, doprawić solą, pieprzem i kminkiem. Ocet, cukier i wodę zagotować, a następnie zalać kapustę. Na koniec dodać olej. Wskazówka: Kapustę można marynować 1/2 godziny i ponownie podgrzać. Więcej przepisów na stronie www.kotanyi.com

Nazwa produktu uregulowana prawnie:

Przyprawa do pieczeni wieprzowej

Adres producenta:

KOTÁNYI GmbH A-2120 Wolkersdorf, PF 66 Austria dla KOTÁNYI Polonia Sp. z o.o. ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7 02-366 Warszawa

Adres zwrotny:

KOTÁNYI Polonia Sp. z o.o. ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7 02-366 Warszawa www.kotanyi.com info.pl@kotanyi.com
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...

Cykoria Czosnek suszony granulowany

20 g
2,20 zł

Cykoria Majeranek

20 g
1,69 zł

Knorr Przyprawa do mięs

75 g
4,99 zł
Ilość produktów:
0
Łączna wartość:
0,00 zł
Twój koszyk jest pusty
Otwórz koszyk

PRODUKTY DNIA

opis obrazka
opis obrazka
rodowita wilczki
Inka Napój Roślinny
opis obrazka
Określ kraj i kod pocztowy miejsca dostawy:
Kraj dostawy:  
Kod pocztowy: