Opis produktu:
- Fasola Piękny Jaś karłowy jest znakomitym źródłem białka. Idealnie sprawdza się jako dodatek do wielu tradycyjnych dań, nie tylko polskiej kuchni, nadając im charakterystyczny smak i aromat.
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
w 100 g produktu |
% RWS* |
wartość energetyczna |
1275 kJ |
15 |
wartość energetyczna |
303 kcal |
tłuszcz |
1,3 g |
2 |
w tym kwasy nasycone |
0,2 g |
1 |
węglowodany |
43 g |
16 |
w tym cukry |
9,3 g |
10 |
błonnik |
21 g |
białko |
20 g |
40 |
sól |
<0,01 g |
<1 |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Zalecenia dla alergików:
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać gluten
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym miejscu.
Przepisy kulinarne:
Fasola po bretońsku Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 90 minut (nie uwzględnia czasu namaczania fasoli). Składniki: 400 g fasoli, 30 dag boczku wędzonego, 1 kiełbasa, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, masło, 1 koncentrat pomidorowy, 0,5 szklanki bulionu, sól, pieprz, ostra papryka, ziele angielskie. Przygotowanie: Fasolę gotujemy według przepisu podanego obok. Na maśle podsmażamy pokrojony w kostkę boczek i kiełbasę. Dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek i dusimy około 10 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i bulion. Gotujemy około 8 minut. Doprawiamy do smaku. Fasolę odcedzamy, łączymy z przygotowanym sosem. Podajemy na ciepło. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Fasola Piękny Jaś
Pochodzenie:
Kraje pochodzenia: PL - Polska, LI - Litwa, UA - Ukraina, CZ - Czechy, HU - Węgry
Adres producenta:
Cenos Sp. z o.o. ul. gen. Sikorskiego 22 62-300 Września
Adres zwrotny:
Cenos Sp. z o.o. ul. gen. Sikorskiego 22 62-300 Września www.cenos.pl