Opis produktu:
- Nasza glukoza nadaje się nie tylko do słodzenia napojów. Czy wiesz, że dodana do drożdży przyspiesza ich wyrastanie, a dodana do chleba przyspiesza jego brązowienie.
Zalecenia dla alergików:
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Jaja: Może zawierać
- Mleko: Może zawierać
- Orzechy: Może zawierać
- Orzeszki ziemne: Może zawierać
- Sezam: Może zawierać
- Soja: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać gluten, jaja, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przygotowanie i stosowanie:
Dobre rady - Drożdże z dodatkiem glukozy lepiej wyrosną. - Glukoza dodana do chleba przyspieszy brązowienie skórki. - Glukoza dodana do domowego wina przyspieszy fermentację.
Przepisy kulinarne:
Nasze przepisy na napoje orzeźwiające Przygotuj: 1 dużą pomarańczę, 1/2 cytryny, 150 ml wody mineralnej, 4 łyżeczki glukozy Delecta. Wyciśnij sok z pomarańczy i cytryny. Dodaj wodę mineralną, glukozę i wymieszaj. Przygotuj: 3 cytryny, 1 limonkę, 500 ml wody, 8 łyżek glukozy Delecta, 1 szklankę kostek lodu. Z jednej cytryny i limonki odkrój po 3 plasterki. Z pozostałych owoców wyciśnij sok. Zagotuj wodę z glukozą, ostudź. Wymieszaj z sokiem z cytrusów. Nalewaj do wysokich szklanek wypełnionych kostkami lodu. Udekoruj plasterkami owoców.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Glukoza krystaliczna.
Kraj pochodzenia:
Produkt UE
Pochodzenie:
Glukoza pochodzi z obszaru Unii Europejskiej.
Adres producenta:
Paczkowano: Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa
Adres zwrotny:
Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa