Franczyza Dostawa Blog Kontakt
Wersja polska English version
Zaloguj się
Zarejestruj konto
Przypomnij hasło
Wyślij ponownie email aktywacyjny
Dostawa
Regulamin
Kontakt
O nas
Jesteś tu:
Kod pocztowy: Polska
opis obrazka

Prymat przyprawa do ryb 20 g

Prymat przyprawa do ryb (20 g)
1,85 zł
(92.5zł / 1kg)

Opis produktu:

  • Warto wiedzieć Przyprawa do ryb wzbogaca smak i aromat ryb smażonych, pieczonych, gotowanych oraz z rusztu. Przyprawę można dodać do panierki lub posypać nią bezpośrednio mięso. Doskonale sprawdzi się również do owoców morza, np. krabów, krewetek, homarów. Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.

Składniki:

  • sól
  • natka pietruszki
  • cebula
  • czosnek
  • gorczyca biała
  • papryka słodka
  • cukier
  • regulator kwasowości: kwas cytrynowy
  • owoc kolendry
  • bazylia
  • tymianek
  • nasiona kopru
  • pieprz czarny
  • korzeń lubczyku

Wartości odżywcze:

Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 866 kJ/ 206 kcal
Tłuszcz 4,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 28 g
w tym cukry 11 g
Białko 8,9 g
Sól 39,0 g

Zalecenia dla alergików:

  • Seler: Może zawierać
  • Zboża zawierające gluten: Może zawierać
  • Jaja: Może zawierać
  • Mleko: Może zawierać
  • Gorczyca: Zawiera
  • Orzeszki ziemne: Może zawierać
  • Sezam: Może zawierać
  • Soja: Może zawierać

Inne informacje o alergenach:

Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.

Dodatki (pozostałe):

Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.

Rodzaj przechowywania:

  • Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Przepisy kulinarne:

Smażony halibut ze szpinakiem 4 porcje, 45 min Składniki: - 800 g filetu z halibuta ze skórą, - 600 g świeżego szpinaku baby, - 1 pęczek szczypiorku, - 3 cebule szalotki, - 100 ml białego wytrawnego wina, - 50 ml śmietany 36%, - 50 g kaparów, - 50 ml Rosołu z kury Kucharek, - 100 ml oleju rzepakowego, - 7 łyżek masła, - 50 ml wody, - 3 łyżeczki Przyprawy do ryb Prymat, - 1/2 łyżeczki Czosnku suszonego Prymat, - szczypta Gałki muszkatołowej mielonej Prymat. Sposób przygotowania: Rybę oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Doprawić przyprawą do ryb. Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju, podlać winem i zredukować płyn o połowę. Dodać rosół z kury, śmietanę, kapary i gotować, aż sos zgęstnieje. W rondlu przygotować emulsję z wody i 6 łyżek masła, doprawić czosnkiem i gałką muszkatołową. Do emulsji dodać umyty szpinak i gotować około 10 min. Halibuta smażyć od strony skóry, aż się zrumieni. Dodać łyżkę masła i obrócić rybę. Zdjąć z ognia i dusić jeszcze przez około 5 min. Halibuta podawać na aromatycznym szpinaku, polać sosem kaparowym i posypać pokrojonym szczypiorkiem. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl

Nazwa produktu uregulowana prawnie:

Mieszanka przyprawowa do ryb i owoców morza - kompozycja suszonych ziół, przypraw i warzyw.

Adres producenta:

Prymat Sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska

Adres zwrotny:

Prymat Sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska Tel.: +48/32/47 33 833 www.prymatgroup.pl
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...

Prymat zioła prowansalskie

10 g
1,85 zł
Ilość produktów:
0
Łączna wartość:
0,00 zł
Twój koszyk jest pusty
Otwórz koszyk

PRODUKTY DNIA

opis obrazka
opis obrazka
rodowita wilczki
Inka Napój Roślinny
opis obrazka
Określ kraj i kod pocztowy miejsca dostawy:
Kraj dostawy:  
Kod pocztowy: