Składniki:
- marynowane płaty ze śledzia atlantyckiego 45% (Clupea harengus)* [śledź, sól, regulator kwasowości: kwas octowy]
- woda
- cebula marynowana 7,5%
- marchew gotowana 5%
- ocet spirytusowy
- papryka konserwowa
- sól
- ziarna gorczycy
- regulatory kwasowości: kwas octowy, octany sodu
- dekstroza
- cukier
- substancja słodząca: sacharyny
- aromaty naturalne
- *Złowione w Północno-Wschodnim Atlantyku (FAO 27) w Morzu Północnym (1), w Morzu Norweskim (2), w Morzu Celtyckim (3), w Skagerrak i Kattegat (8), w Morzu Irlandzkim (11), w Morzu Bałtyckim (13) za pomocą włoków pelagicznych (A), okrężnic (B), sieci skrzelowych i podobnych (C).
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
w 100 g produktu po odsączeniu: |
Wartość energetyczna: |
552 kJ/132 kcal |
Tłuszcz: |
8,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
1,8 g |
Węglowodany: |
1,5 g |
w tym cukry: |
0,4 g |
Białko: |
11,8 g |
Sól: |
3,3 g |
Możliwe naturalne odchylenia |
Zalecenia dla alergików:
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Ryba: Zawiera
- Gorczyca: Zawiera
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten.
Dodatki:
- Substancje słodzące: Zawiera
Rodzaj przechowywania:
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +7°C.
Przygotowanie i stosowanie:
Po otwarciu - produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Marynowane płaty śledziowe ze skórą w zalewie octowej. Zawiera cukry i substancję słodzącą.
Pochodzenie:
za pomocą włoków pelagicznych (A), okrężnic (B), sieci skrzelowych i podobnych (C)
Adres producenta:
Lisner Poznań sp. z o.o. sp.k., ul. Strzeszyńska 38/42, 60-479 Poznań
Adres zwrotny:
Lisner Poznań sp. z o.o. sp.k., ul. Strzeszyńska 38/42, 60-479 Poznań