Franczyza Dostawa Blog Kontakt
Wersja polska English version
Zaloguj się
Zarejestruj konto
Przypomnij hasło
Wyślij ponownie email aktywacyjny
Dostawa
Regulamin
Kontakt
O nas
Jesteś tu:
Kod pocztowy: Polska
opis obrazka

Dr.Oetker Kopiec kreta 410 g

Dr.Oetker Kopiec kreta (410 g)
10,78 zł
(26.29zł / 1kg)
Dr.Oetker Kopiec kreta (410 g) Dr.Oetker Kopiec kreta (410 g)

Opis produktu:

  • Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.pl

Składniki:

  • cukier
  • mąka PSZENNA
  • 14 % płatki czekolady (cukier, miazga kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgatory (lecytyny (w tym SOJOWE), fosfatydy amonu))
  • skrobia PSZENNA
  • kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
  • żelatyna
  • proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA)
  • skrobia modyfikowana
  • emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
  • syrop glukozowy
  • MLEKO odtłuszczone w proszku
  • aromaty
  • sól

Wartości odżywcze:

Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł., banany ok. 360 g, śmietanka 30 % tł.) 100 g Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł., banany ok. 360 g, śmietanka 30 % tł.) 1 porcja = 105 g (%*)
Energia 1067 kJ 1120 kJ 13 %
Energia 256 kcal 268 kcal 13 %
Tłuszcz 16 g 16 g 23 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 7,7 g 8,0 g 40 %
Węglowodany 25 g 26 g 10 %
w tym Cukry 18 g 19 g 21 %
Białko 3,4 g 3,6 g 7 %
Sól 0,39 g 0,41 g 7 %
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Ciasto można podzielić na 16 porcji.
1 porcja = około 105 g

Spis składników odżywczych na przodzie opakowania:

Na porcję 1 porcja po przyrządzeniu (105 g) zawiera:
Wartość energetyczna 1120 kJ
268 kcal
Energia w 100 g 1067 kJ / 256 kcal
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Zalecenia dla alergików:

  • Mleko: Zawiera
  • Soja: Zawiera
  • Pszenica: Zawiera

Rodzaj przechowywania:

  • Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy kulinarne:

Przygotuj Kopiec Kreta z ulubionymi owocami Dodaj: do ciasta: - 100 g miękkiej margaryny - 2 jaja - 75 ml mleka (ok. 7 łyżek) - 3 banany (lub inne owoce) do masy: - 500 ml schłodzonej śmietanki 30 % tł. - 100 ml letniej wody (ok. 10 łyżek) do nasączenia: - 3 łyżki wody, cukier, sok z cytryny (do smaku) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C (bez termoobiegu). Okrągłą formę wysmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia. Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj margarynę, jaja i mleko. Całość miksuj początkowo na niskich, a następnie na wysokich obrotach przez ok. 3 min, do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto rozłóż równomiernie w formie. 2. Pieczenie Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie. Temperatura pieczenia: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 35-45 min Upieczone ciasto oddziel ostrym nożem od brzegów formy, zdejmij obręcz i wystudź. Masę można ubijać dopiero po ostudzeniu i wydrążeniu ciasta. 3. Wydrążenie ciasta i ułożenie bananów Wyłóż ciasto na płaski talerz i łyżką wydrąż miąższ na głębokości 0,5 cm, zostawiając na brzegu 1 cm nienaruszonego ciasta. Okruchy przełóż do miski i równomiernie rozkrusz. Wydrążony spód ciasta nasącz (3 łyżki wody z cukrem i sokiem z cytryny do smaku). Banany obierz, przekrój wzdłuż i płaską stroną ułóż na wydrążonym cieście (aby nie zmieniły barwy możesz je skropić sokiem z cytryny). 4. Przygotowanie masy i posypanie ciasta Mocno schłodzoną śmietankę ubij mikserem na sztywno (ok. 5 min na najwyższych obrotach). Do oddzielnego naczynia wlej letnią wodę, wsyp mieszankę do masy i miksuj przez 0,5 min. Tak przygotowaną mieszankę przełóż natychmiast do ubitej śmietany, delikatnie wymieszaj, a następnie stopniowo dodawaj płatki czekoladowe. Masę wyłóż na banany pozostawiając ok. 1 cm wolnego miejsca od brzegu. Łyżką uformuj kopułę i posyp pokruszonym ciastem. Wstaw na ok. 2 godz. do lodówki. Ciasto może się obsypywać - to typowe dla Kopca Kreta Smacznego :) Zamień Kopiec Kreta w... Borówkowy las Wiśniowy sad Cud malina!

Nazwa produktu uregulowana prawnie:

Mieszanka w proszku do przyrządzenia ciasta Kopiec Kreta.

Adres producenta:

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Adres zwrotny:

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. Ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...

Delecta Sernik błyskawiczny oryginalny

154 g
6,99 zł

Ogórki Kiszone

0,4 kg
5,99 zł

Winiary majonez dekoracyjny

400 ml
8,40 zł
Ilość produktów:
0
Łączna wartość:
0,00 zł
Twój koszyk jest pusty
Otwórz koszyk

PRODUKTY DNIA

opis obrazka
opis obrazka
rodowita wilczki
Inka Napój Roślinny
opis obrazka
Określ kraj i kod pocztowy miejsca dostawy:
Kraj dostawy:  
Kod pocztowy: