Franczyza Dostawa Blog Kontakt
Wersja polska English version
Zaloguj się
Zarejestruj konto
Przypomnij hasło
Wyślij ponownie email aktywacyjny
Dostawa
Regulamin
Kontakt
O nas
Jesteś tu:
Kod pocztowy: Polska
opis obrazka

Dr. Oetker Ciasto czekoladowe XXL 671 g

Dr. Oetker Ciasto czekoladowe XXL (671 g)
11,76 zł
(17.53zł / 1kg)
Dr. Oetker Ciasto czekoladowe XXL (671 g) Dr. Oetker Ciasto czekoladowe XXL (671 g)

Opis produktu:

  • Chcesz upiec ciasto, które zachwyci smakiem i którym będziesz mógł poczęstować wszystkich gości lub domowników? Sięgnij po ciasto XXL! Piecze się je w formie o wielkości 25 x 35 cm., takiej, jakiej używa się do domowych przepisów. Można je przygotować bardzo szybko, dodając składniki, które zawsze są w domu: jaja, tłuszcz i wodę. Ciasta XXL są doskonałym rozwiązaniem zarówno dla początkujących gospodyń (wystarczy zmiksować składniki i upiec), jak i dla kobiet, które lubią fantazyjne wypieki - można je w dowolny sposób wzbogacać, dodając owoce, kremy, polewy i inne dodatki. Za każdym razem można stworzyć inne, pyszne ciasto.
  • 1 porcja (38 g) zawiera: energia 517 kJ 123 kcal 6%* Energia w 100 g 1359 kJ / 324 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
  • Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

Składniki:

  • cukier
  • mąka PSZENNA
  • skrobia PSZENNA
  • proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu))
  • skrobia
  • 4,1% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
  • 1,1% czekolada w proszku (kakao w proszku, cukier, dekstroza)
  • dekstroza
  • błonnik z cykorii
  • aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
  • sól
  • naturalny aromat waniliowy (zawiera MLEKO)

Wartości odżywcze:

Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna) 100 g 1 porcja = 38 g (%*)
Energia 1359 kJ 517 kJ 6%
Energia 324 kcal 123 kcal 6%
Tłuszcz 15 g 5,6 g 8%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 4,1 g 1,5 g 8%
Węglowodany 43 g 16 g 6%
w tym Cukry 24 g 9,2 g 10%
Białko 4,4 g 1,7 g 3%
Sód 0,73 g 0,28 g 5%
Ciasto można podzielić na 34 porcje, 1 porcja = ok. 38 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Spis składników odżywczych na przodzie opakowania:

Na porcję 1 porcja (38 g) zawiera:
Wartość energetyczna 517 kJ
123 kcal
Energia w 100 g 1359 kJ / 324 kcal
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Zalecenia dla alergików:

  • Mleko: Zawiera
  • Pszenica: Zawiera

Dodatki:

  • Barwniki: Nie zawiera

Rodzaj przechowywania:

  • Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy kulinarne:

Ciasto czekoladowe XXL Dodaj: - 4 jaja - 200 g masła (lub margaryny) - 200 ml wody Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Piekarnik nastaw na temp. 180°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, tłuszcz i wodę (wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej). Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiej konsystencji. 2. Nakładanie do formy Foremkę (ok. 25 x 35 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Ciasto nałóż do foremki i rozsmaruj równomiernie na całej powierzchni. 3. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: 180°C Czas pieczenia: ok. 40-45 min (do suchego patyczka) Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Aby ciasto się nie kruszyło, należy je pokroić dopiero po ostudzeniu. Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetkera lub cukrem pudrem. Ciasto czekoladowe XXL ...doskonale komponuje się z bitą śmietaną lub owocami (1 banan pokrojony w plasterki lub 200 g odsączonych wiśni ułóż na wierzchu ciasta przed upieczeniem). Wuzetka Ciasto Ciasto czekoladowe upiecz na maśle zgodnie ze sposobem przygotowania. Po ostudzeniu przekrój wzdłuż w poziomie, tworząc 2 warstwy. Masa 2-3 łyżki cukru pudru wymieszaj z dwoma opakowaniami Śmietan-fixu Dr. Oetkera. 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł. ubij na sztywno, pod koniec dodając cukier puder wymieszany ze Śmietan-fixem. Delikatnie zmiksuj. Rozprowadź na spodniej warstwie ciasta czekoladowego, wyrównaj łyżką i przykryj drugą częścią ciasta. Polewa czekoladowa Do rondelka włóż kawałki czekolady deserowej (100 g) oraz masło (40 g). Podgrzewaj na niewielkiej mocy palnika mieszając aż do rozpuszczenia i połączenia składników. Gotową polewą udekoruj ostudzone ciasto. Smacznego!

Nazwa produktu uregulowana prawnie:

Ciasto Czekoladowe XXL w proszku.

Adres producenta:

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Adres zwrotny:

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...

Danone Danio Serek homogenizowany o...

130 g
2,54 zł

Ogórki Kiszone

0,4 kg
5,99 zł
Ilość produktów:
0
Łączna wartość:
0,00 zł
Twój koszyk jest pusty
Otwórz koszyk

PRODUKTY DNIA

opis obrazka
opis obrazka
rodowita wilczki
Inka Napój Roślinny
opis obrazka
Określ kraj i kod pocztowy miejsca dostawy:
Kraj dostawy:  
Kod pocztowy: