Dr. Oetker Ciasto czekoladowe XXL 671 g
Opis produktu:
- Chcesz upiec ciasto, które zachwyci smakiem i którym będziesz mógł poczęstować wszystkich gości lub domowników? Sięgnij po ciasto XXL! Piecze się je w formie o wielkości 25 x 35 cm., takiej, jakiej używa się do domowych przepisów. Można je przygotować bardzo szybko, dodając składniki, które zawsze są w domu: jaja, tłuszcz i wodę. Ciasta XXL są doskonałym rozwiązaniem zarówno dla początkujących gospodyń (wystarczy zmiksować składniki i upiec), jak i dla kobiet, które lubią fantazyjne wypieki - można je w dowolny sposób wzbogacać, dodając owoce, kremy, polewy i inne dodatki. Za każdym razem można stworzyć inne, pyszne ciasto.
- 1 porcja (38 g) zawiera: energia 517 kJ 123 kcal 6%* Energia w 100 g 1359 kJ / 324 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
- Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Składniki:
- cukier
- mąka PSZENNA
- skrobia PSZENNA
- proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu))
- skrobia
- 4,1% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
- 1,1% czekolada w proszku (kakao w proszku, cukier, dekstroza)
- dekstroza
- błonnik z cykorii
- aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
- sól
- naturalny aromat waniliowy (zawiera MLEKO)
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna) 100 g |
1 porcja = 38 g |
(%*) |
Energia |
1359 kJ |
517 kJ |
6% |
Energia |
324 kcal |
123 kcal |
6% |
Tłuszcz |
15 g |
5,6 g |
8% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone |
4,1 g |
1,5 g |
8% |
Węglowodany |
43 g |
16 g |
6% |
w tym Cukry |
24 g |
9,2 g |
10% |
Białko |
4,4 g |
1,7 g |
3% |
Sód |
0,73 g |
0,28 g |
5% |
Ciasto można podzielić na 34 porcje, 1 porcja = ok. 38 g |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania:
Na porcję |
1 porcja (38 g) zawiera: |
Wartość energetyczna |
517 kJ |
|
123 kcal |
Energia w 100 g 1359 kJ / 324 kcal |
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Zalecenia dla alergików:
- Mleko: Zawiera
- Pszenica: Zawiera
Dodatki:
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy kulinarne:
Ciasto czekoladowe XXL Dodaj: - 4 jaja - 200 g masła (lub margaryny) - 200 ml wody Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Piekarnik nastaw na temp. 180°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, tłuszcz i wodę (wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej). Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiej konsystencji. 2. Nakładanie do formy Foremkę (ok. 25 x 35 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Ciasto nałóż do foremki i rozsmaruj równomiernie na całej powierzchni. 3. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: 180°C Czas pieczenia: ok. 40-45 min (do suchego patyczka) Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Aby ciasto się nie kruszyło, należy je pokroić dopiero po ostudzeniu. Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetkera lub cukrem pudrem. Ciasto czekoladowe XXL ...doskonale komponuje się z bitą śmietaną lub owocami (1 banan pokrojony w plasterki lub 200 g odsączonych wiśni ułóż na wierzchu ciasta przed upieczeniem). Wuzetka Ciasto Ciasto czekoladowe upiecz na maśle zgodnie ze sposobem przygotowania. Po ostudzeniu przekrój wzdłuż w poziomie, tworząc 2 warstwy. Masa 2-3 łyżki cukru pudru wymieszaj z dwoma opakowaniami Śmietan-fixu Dr. Oetkera. 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł. ubij na sztywno, pod koniec dodając cukier puder wymieszany ze Śmietan-fixem. Delikatnie zmiksuj. Rozprowadź na spodniej warstwie ciasta czekoladowego, wyrównaj łyżką i przykryj drugą częścią ciasta. Polewa czekoladowa Do rondelka włóż kawałki czekolady deserowej (100 g) oraz masło (40 g). Podgrzewaj na niewielkiej mocy palnika mieszając aż do rozpuszczenia i połączenia składników. Gotową polewą udekoruj ostudzone ciasto. Smacznego!
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Ciasto Czekoladowe XXL w proszku.
Adres producenta:
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Adres zwrotny:
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...
Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści, dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb oraz personalizacji wyświetlanych reklam w ramach zewnętrznych sieci remarketingowych korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.
Więcej informacji zawartych jest w
"polityce prywatności sklepu"