Opis produktu:
- Świeże ciasto na tartę jest starannie wykonane z najlepszych składników. Rygorystyczna kontrola gwarantuje powtarzalną wysoką jakość produktu.
- Konkurs foto Szczegóły na: www.henglein.pl
Składniki:
- mąka pszenna
- woda
- tłuszcz palmowy
- olej słonecznikowy
- glukoza
- sól spożywcza
- alkohol etylowy
- regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza na 100 g |
Wartość energetyczna |
1618 kJ/387 kcal |
Tłuszcz |
21 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
8,9 g |
Węglowodany |
41 g |
w tym cukry |
3,2 g |
Błonnik |
2,2 g |
Białko |
6,4 g |
Sól |
1,0 g |
Zalecenia dla alergików:
Rodzaj przechowywania:
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze od +2° C do +8° C.
Przygotowanie i stosowanie:
Zużyć zaraz po otwarciu. Zawiera surowe składniki. Upiec przed spożyciem.
Przepisy kulinarne:
Sposób przygotowania: 2 cebule, 150 g szynki gotowanej, 1 czerwona papryka, 200 g brokułów, wiązka zielonej pietruszki, 4 jajka, 200 ml słodkiej śmietany, 200 g startego sera żółtego, sól, pieprz, czarny kminek, czosnek. Cebule, szynkę, paprykę i brokuły pokroić w kostkę. Pietruszkę poszatkować. Wymieszać z pozostałymi składnikami i doprawić. Natłuszczone dno foremki i boki wyłożyć ciastem, nakłuć widelcem i zalać nadzieniem. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180° C i piec przez ok. 30 min na złoto brązowy kolor. Serwować np. z zieloną sałatą. Wskazówka: zamiast gotowanej szynki i brokułów użyj 2 piersi z kurczaka, 200 g sera feta i 200 g suszonych pomidorów.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Ciasto na tartę. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.
Kraj pochodzenia:
Niemcy
Pochodzenie:
Wyprodukowano w Niemczech
Adres producenta:
Wyprodukowano dla: Henglein Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza www.henglein.pl
Adres zwrotny:
Henglein Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza www.henglein.pl