Opis produktu:
- Doskonała do: ubijania, dekoracji, deserów, kremów
- FSC - Mieszany, Tektura z odpowiedzialnych źródeł, FSC C014047 Tetra Pak wybiera FSC
Składniki:
- śmietanka
- białka mleka
- stabilizator - karagen
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza w 100 ml: |
Wartość energetyczna |
1204 kJ / 292 kcal |
Tłuszcz |
30 g |
w tym kwasy nasycone |
20 g |
Węglowodany |
3,2 g |
w tym cukry |
3,2 g |
Białko |
2,3 g |
Sól |
0,08 g |
Zalecenia dla alergików:
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze poniżej 25°C. Po otwarciu opakowania przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 48 godzin. Nie zamrażać.
Przygotowanie i stosowanie:
Przed otwarciem wstrząsnąć. Przed ubiciem śmietankę należy schłodzić w temperaturze 6°C ÷ 8°C przez 12 godzin.
Przepisy kulinarne:
Przepis Mlekovity Śmietankowy mus czekoladowy z wiśniami Składniki - 2 tabliczki gorzkiej czekolady - 100 masła Polskiego - 4 łyżki soku wiśniowego - 2 żółtka - 2 łyżki miodu - 500 ml śmietanki Polskiej 30% tłuszczu - 100 g wiśni Przygotowanie Czekoladę łamiemy na kawałki, roztapiamy w kąpieli wodnej. Dodajemy masło Polskie i mieszamy, dopóki się nie rozpuści. Lekko studzimy. Śmietankę Polską ubijamy. Żółtka ucieramy z miodem, wlewamy sok wiśniowy. Do masy dokładamy rozpuszczoną czekoladę oraz połowę bitej śmietanki. Dokładnie mieszamy, przekładamy do filiżanek, nakrywamy folią. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Schłodzony mus czekoladowy dekorujemy resztą bitej śmietanki i wiśniami. Mlekovita Masło Polskie - wykorzystaj w przepisie
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Śmietanka UHT 30 % tłuszczu.
Kraj pochodzenia:
Polska
Pochodzenie:
Produkt polski
Adres producenta:
SM MLEKOVITA, ul. Ludowa 122 18-200 Wysokie Mazowieckie Polska
Adres zwrotny:
SM MLEKOVITA, ul. Ludowa 122 18-200 Wysokie Mazowieckie Polska