Gellwe Naturalnie Pyszne Piernik klasyczny mieszanka do wypieku 375 g
Opis produktu:
- Więcej inspiracji znajdziesz na: www.gellwe.pl
Składniki:
- mąka pszenna
- cukier
- kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
- substancja spulchniająca: węglany sodu (soda oczyszczona)
- 1,1 % przyprawy
- aromat
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 100 g |
Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w porcji (ok. 43 g) |
Wartość energetyczna |
1812 kJ/ 434 kcal |
779 kJ/ 187 kcal (9 %*) |
Tłuszcz |
26,1 g |
11,2 g (16 %*) |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,3 g |
1,0 g (5 %*) |
Węglowodany |
41,9 g |
18,0 g (7 %*) |
w tym cukry |
17,3 g |
7,4 g (8 %*) |
Białko |
6,5 g |
2,8 g (6 %*) |
Sól |
0,74 g |
0,32 g (5 %*) |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Ciasto można podzielić na 15 porcji po ok.43 g. |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania:
Na porcję |
W porcji po przygotowaniu (ok. 43 g): |
Wartość energetyczna |
779 kJ |
|
187 kcal |
w 100 g po przygotowaniu: 1812 kJ/ 434 kcal |
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Zalecenia dla alergików:
- Mleko: Może zawierać
- Soja: Może zawierać
- Pszenica: Zawiera
Inne informacje o alergenach:
Może zawierać soję i mleko.
Dodatki:
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy kulinarne:
Przygotuj: - 2 jajka, - 200 ml oleju, - 100 ml mleka (10 łyżek). Forma do pieczenia 12 cm x 25 cm 1. Przygotuj ciasto Piekarnik rozgrzej do 180°C góra-dół (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jajka, olej i mleko. Całość miksuj na najwyższych obrotach około 3 min. do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. 2. Przełóż ciasto Przygotowane ciasto przełóż do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 12 x 25 cm. 3. Upiecz ciasto Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 45-50 minut. Podczas pieczenia nie otwieraj piekarnika. Pomysł na: Piernik przekładany powidłami Przygotuj piernik wg przepisu jak powyżej. Wystudzone ciasto przekrój poziomo na 3 części, posmaruj powidłami lub marmoladą, udekoruj polewą czekoladową i posyp orzechami. Słodkiego dnia :)
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Mieszanka do domowego wypieku ciasta.
Adres producenta:
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów
Adres zwrotny:
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...
Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści, dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb oraz personalizacji wyświetlanych reklam w ramach zewnętrznych sieci remarketingowych korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.
Więcej informacji zawartych jest w
"polityce prywatności sklepu"