Gellwe Babeczki czekoladowe 300 g
Opis produktu:
Składniki:
- mąka pszenna
- cukier 12 %
- kawałki ciemnej czekolady [cukier, masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyny (z soi), aromat]
- gluten pszenny
- kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
- proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)
- skrobia pszenna
- substancja zagęszczająca: guma ksantanowa
- aromat
- sól
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza po przygotowaniu: w 100 g |
Wartość odżywcza po przygotowaniu: w 1 porcji (ok. 38 g) |
Wartość energetyczna |
1787 kJ / 427 kcal |
681 kJ / 163 kcal (8 %*) |
Tłuszcz |
22 g |
8,4 g (12 %*) |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3,5 g |
1,3 g (7 %*) |
Węglowodany |
46 g |
17,5 g (7 %*) |
w tym cukry |
24 g |
9,1 g (10 %*) |
Białko |
9,9 g |
3,8 g (8 %*) |
Sól |
0,94 g |
0,36 g (6 %*) |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Z jednego opakowania otrzymujemy 12 babeczek po ok. 38 g. |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania:
Na porcję |
W porcji po przygotowaniu (ok. 38 g) |
Wartość energetyczna |
681 kJ |
|
163 kcal |
W 100 g po przygotowaniu: 1787 kJ / 427 kcal |
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Zalecenia dla alergików:
- Mleko: Może zawierać
- Soja: Zawiera
- Pszenica: Zawiera
Inne informacje o alergenach:
Może zawierać mleko.
Dodatki:
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy kulinarne:
Babeczki czekoladowe Przygotuj: - 2 jajka, - 100 ml oleju (ok. 10 łyżek), - 75 ml wody lub mleka (ok. 8 łyżek). 1. Przygotuj foremki Na dużej blaszce do pieczenia ustaw 12 papierowych foremek. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C góra-dół (bez termoobiegu). 2. Przygotuj ciasto Mieszankę do pieczenia babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej, wodę lub mleko i dokładnie wymieszaj łyżką do połączenia składników (ok. 1 min). Następnie wsyp do masy zawartość saszetki z czekoladkami i delikatnie wymieszaj łyżką do równomiernego rozprowadzenia. 3. Przełóż ciasto do foremek i upiecz Przygotowane ciasto przełóż równomiernie do ustawionych na blasze foremek i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz babeczki na środkowym poziomie 15-18 minut. Po upieczeniu wyjmij je z piekarnika i pozostaw do wystudzenia. Pomysł na: Babeczki czekoladowe z kremem czekoladowym Gellwe i owocami. Upiecz babeczki wg przepisu jak powyżej. Przygotuj Krem o smaku czekoladowym do ciast i tortów Gellwe, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wystudzone babeczki udekoruj kremem przy pomocy rękawa cukierniczego lub woreczka foliowego z uciętą końcówką. Udekoruj wg uznania: wiśniami, bananami lub innymi ulubionymi owocami. Słodkiego dnia :)
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Mieszanka do domowego wypieku babeczek.
Adres producenta:
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów
Adres zwrotny:
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...
Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści, dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb oraz personalizacji wyświetlanych reklam w ramach zewnętrznych sieci remarketingowych korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.
Więcej informacji zawartych jest w
"polityce prywatności sklepu"