Składniki:
- surowe MLEKO owcze
- sól
- podpuszczka zwierzęca
- kultury bakterii mlekowych
- kultury pleśniowe Penicillium roquefortii
- Sucha masa min. 55%
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
na 100 g: |
Wartość energetyczna |
1572 kJ / 379 kcal |
Tłuszcz: |
32 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
20 g |
Węglowodany: |
1,8 g |
w tym cukry |
0 g |
Białko: |
21 g |
Sól: |
3,60 g |
Zalecenia dla alergików:
Rodzaj przechowywania:
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze: 0°C/ +8°C
Przygotowanie i stosowanie:
Wydzielanie się serwatki jest naturalnym zjawiskiem w procesie dojrzewania sera.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Roquefort AOP (Chroniona Nazwa Pochodzenia). Francuski ser podpuszczkowy dojrzewający z przerostem zielonej pleśni z pełnego surowego mleka owczego. Min. 52 % tł. w s.m.
Adres producenta:
Fromageries Papillon, 12250 Roquefort-sur-Soulzon Francja
Adres dystrybutora:
PPH Temar Sp. z o.o. sp.k., ul. Tartaczna 34, 40-749 Katowice
Adres zwrotny:
PPH Temar Sp. z o.o. sp.k., ul. Tartaczna 34, 40-749 Katowice