Opis produktu:
- Aromatyczne pomarańcze, dojrzewające w pełnym słońcu włoskich gajów cytrusowych, gwarantują niepowtarzalny bukiet smaków i zapachów - wprost Ze świata natury.
Składniki:
- cukier
- 11 % skórka pomarańczowa
- naturalny aromat pomarańczowy
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza w 100 g: |
Wartość energetyczna |
1590 kJ /375 kcal |
Tłuszcz |
0,1 g |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone |
0 g |
Węglowodany |
90 g |
w tym Cukry |
82 g |
Białko |
0,1 g |
Sól |
0,03 g |
Zalecenia dla alergików:
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Mleko: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie:
Doskonały do ciast, deserów, napojów i grzanego wina. Porcja na ok. 250-300 g mąki.
Przepisy kulinarne:
Przepis na Pomarańczowe brownie Dodaj: 200 g gorzkiej czekolady, 200 g masła, 50 g kakao, 150 g mąki pszennej, 1 łyżeczkę Proszku do pieczenia Dr. Oetkera, 350 g cukru, 1 opak. Cukru ze skórką pomarańczową Dr. Oetkera, 4 jajka. Sposób przygotowania: 1. Formę 24x28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Nagrzej piekarnik do 180°C. 2. Czekoladę pokrusz do miski (metalowej, szklanej) ustawionej na garnku z gotującą się wodą i dodaj masło. Cały czas mieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do przestygnięcia. 3. Do osobnej miski wsyp kakao i mąkę, dodaj proszek do pieczenia, cukier oraz Cukier ze skórką pomarańczową. Dokładnie wymieszaj i połącz z rozpuszczoną czekoladą oraz masłem. Następnie wbij jajka i miksuj aż do uzyskania gładkiej konsystencji. 4. Czekoladową masę przelej do formy i wstaw do piekarnika na 25 minut. Po upieczeniu przestudź.
Adres producenta:
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Adres zwrotny:
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl