Franczyza Dostawa Blog Kontakt
Wersja polska English version
Zaloguj się
Zarejestruj konto
Przypomnij hasło
Wyślij ponownie email aktywacyjny
Dostawa
Regulamin
Kontakt
O nas
Jesteś tu:
Kod pocztowy: Polska
opis obrazka

Dr. Oetker Ze świata natury Cynamon mielony 15 g

Dr. Oetker Ze świata natury Cynamon mielony (15 g)
4,49 zł
(299.33zł / 1kg)

Opis produktu:

  • Indonezja jest miejscem, gdzie drzewa cynamonowe dojrzewając w pełnym słońcu, dają niezwykły słodko-korzenny bukiet aromatów. Delikatna szczypta pikanterii, intensywny smak oraz zapach - wprost Ze świata natury: - do wypieków, deserów, kawy, napojów, dań mięsnych, grzanego wina.

Składniki:

  • cynamon mielony

Zalecenia dla alergików:

  • Zboża zawierające gluten: Może zawierać
  • Gluten: Może zawierać
  • Mleko: Może zawierać

Inne informacje o alergenach:

Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.

Rodzaj przechowywania:

  • Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie:

Doskonały do wypieków, deserów, kawy, napojów, dań mięsnych i grzanego wina.

Przepisy kulinarne:

Przepis na alpejską szarlotkę Dodaj: Biszkopt: - 4 jajka, - 150 g cukru, - 50 ml oleju, - 100 g mąki pszennej, - 30 g mąki ziemniaczanej, - 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera. Warstwa jabłkowa: - 2 kg jabłek, - 50 ml wody, - 2 łyżki cukru, - 2 łyżeczki Cynamonu mielonego Dr. Oetkera, - 1 Galaretka o smaku cytrynowym Dr. Oetkera, - 250 ml wody. Warstwa śmietankowa: - 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł. - 30 g cukru pudru - 1 łyżeczka Cynamonu mielonego Dr. Oetkera. Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Piekarnik nagrzej do 180°C. Spód formy o wymiarach 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Jajka utrzyj z cukrem, a następnie stopniowo wlewaj olej ciągle mieszając za pomocą miksera. Wymieszaj mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Składniki suche delikatnie połącz z mokrymi i przełóż ciasto do formy. Piecz przez około 20-25 minut, do tzw. suchego patyczka. 2. Warstwa jabłkowa: Umyj, obierz i pokrój jabłka w kostkę. Przełóż je do garnka, dodaj wodę, cukier i cynamon. Podsmażaj jabłka przez około 10 min, do miękkości. Odstaw do przestudzenia. Galaretkę rozpuść w 250 ml wrzątku, a następnie dodaj ją do jabłek. Gdy jabłka przestygną, wylej masę na ciasto. Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia. 3. Warstwa śmietankowa: Śmietankę ubij z cukrem pudrem na wysokich obrotach miksera, do uzyskania sztywnej konsystencji. Krem przełóż na masę jabłkową i oprósz go delikatnie cynamonem. Wstaw ciasto do lodówki do schłodzenia.

Nazwa produktu uregulowana prawnie:

Cynamon mielony

Adres producenta:

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Adres zwrotny:

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...

Danone jogurt naturalny

165 g
2,35 zł

Jurajska Naturalna woda mineralna...

6x1.5 l
12,99 zł
Ilość produktów:
0
Łączna wartość:
0,00 zł
Twój koszyk jest pusty
Otwórz koszyk

PRODUKTY DNIA

11,60 zł
1 l
opis obrazka
opis obrazka
rodowita wilczki
Inka Napój Roślinny
opis obrazka
Określ kraj i kod pocztowy miejsca dostawy:
Kraj dostawy:  
Kod pocztowy: