Franczyza Dostawa Blog Kontakt
Wersja polska English version
Zaloguj się
Zarejestruj konto
Przypomnij hasło
Wyślij ponownie email aktywacyjny
Dostawa
Regulamin
Kontakt
O nas
Jesteś tu:
Kod pocztowy: Polska

Dr. Oetker Ze świata natury Ciemne kakao 85 g

Dr. Oetker Ze świata natury Ciemne kakao (85 g)
4,85 zł
(57.06zł / 1kg)
Dr. Oetker Ze świata natury Ciemne kakao (85 g) Dr. Oetker Ze świata natury Ciemne kakao (85 g)

Opis produktu:

  • Oryginalne ciemne kakao z ziarnem kakaowca. Intensywny smak oraz zapach - wprost Ze świata natury. Doskonałe do ciast, polew, deserów i picia.
  • Ten produkt wspiera odpowiedzialną uprawę kakao. Certyfikowane kakao UTZ jest uprawiane z troską o ludzi i środowisko. www.utz.org

Składniki:

  • kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
  • regulatory kwasowości (wodorotlenek potasu, węglany potasu

Wartości odżywcze:

Wartości odżywcze 100 g produktu
Energia 1242 kJ
Energia 299 kcal
Tłuszcz 11 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 6,4 g
Węglowodany 9,9 g
w tym Cukry 0,6 g
Błonnik 32 g
Białko 23 g
Sól 0,09 g

Zalecenia dla alergików:

  • Zboża zawierające gluten: Może zawierać
  • Mleko: Może zawierać

Inne informacje o alergenach:

Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.

Rodzaj przechowywania:

  • Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie:

Polewa do ciast: rozpuść w garnku 50 g masła z 60 g cukru pudru. Gdy cukier się rozpuści dodaj 3 łyżki mleka oraz czubatą łyżkę kakao, a następnie ciągle mieszając gotuj przez ok. 2 min do lekkiego zgęstnienia. Otrzymaną polewą udekoruj schłodzone ciasto. Kakao do picia: 1-2 łyżeczki kakao i 1 łyżeczkę cukru wsyp do kubka. Dodaj niewielką ilość zimnej wody lub mleka i dokładnie wymieszaj. Dolej gorące mleko (250 ml) i rozmieszaj.

Przepisy kulinarne:

Przepis na brownie bananowe Dodaj: 150 g mąki pszennej, 50 g Ciemnego kakao Dr. Oetkera, szczyptę soli, 200 g gorzkiej czekolady, 150 g masła, 200 g cukru trzcinowego, 100 g orzechów włoskich, 2 banany, 3 jajka. Sposób przygotowania: 1. Piekarnik nagrzej do tem. 190°C. Formę (ok. 24 x 28 cm) wyłóż papierem do pieczenia. 2. Wymieszaj mąkę, ciemne kakao i sól. Czekoladę, masło i cukier przełóż do miski nad garnkiem z gotującą się wodą. Mieszaj, aż do rozpuszczenia i połączenia się składników. 3. Orzechy włoskie posiekaj, a banany rozgnieć widelcem. Jajka i rozgniecione banany dodaj do rozpuszczonej czekolady (nie musi być przestudzona). 4. Składniki suche połącz z mokrymi i dodaj posiekane orzechy włoskie. 5. Ciasto przełóż do formy i piecz przez ok. 25 min. Po upieczeniu ostudź. Więcej inspiracji znajdziesz na: www.oetker.pl

Nazwa produktu uregulowana prawnie:

Kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (zawartość tł. kakaowego 10-12%)

Adres producenta:

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Adres zwrotny:

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...

Balviten Herbatniki mocca

200 g
8,30 zł

Sokołów Boczek surowy wędzony

100 g
5,60 zł
Ilość produktów:
0
Łączna wartość:
0,00 zł
Twój koszyk jest pusty
Otwórz koszyk
opis obrazka
Woseba premium
Płacę przez Bitcoin
Płacę przez Bitcoin
Inka Napój Roślinny