Opis produktu:
- Mrożenie jest ok! Czy wiesz, że transport ryb z miejsc połowów do Polski trwa od kilku dni do kilku tygodni? Jedyną metodą zachowania ich "świeżości" i maksimum walorów odżywczych w tym okresie jest mrożenie. Dodatkowym atutem mrożenia jest fakt, że zakupione w tej postaci ryby możemy przechowywać przez dłuższy czas w domowej zamrażarce, by przyrządzić je dopiero w dogodnym momencie, bez utraty ich jakości. Pamiętaj! Zamrożone ryby są zawsze bezpieczne. Właśnie dlatego mrożenie jest ok!
- 100 g wartość energetyczna 285 kJ / 67 kcal 3% RWS* *%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
- Dowiedz się więcej o rybach www.abramczyk.pl www.facebook.com/abramczyk.eu
Składniki:
- mintaj (Theragra chalcogramma) filety bez skóry 100%
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
W 100 g produktu (bez glazury) |
%RWS* na 100 g produktu (bez glazury) |
wartość energetyczna |
319 kJ/ 75 kcal |
4% |
tłuszcz |
0,8 g |
1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,4 g |
2% |
węglowodany |
0 g |
0% |
w tym cukry |
0 g |
0% |
białko |
17 g |
34% |
sól |
0,31 g |
5% |
*%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |
Zalecenia dla alergików:
- Skorupiaki: Może zawierać
- Ryba: Zawiera
- Mięczaki: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierć skorupiaki i mięczaki.
Dodatki (pozostałe):
bez sztucznych dodatków
Rodzaj przechowywania:
Przechowywanie:
Produkt głęboko mrożony, nie zamrażać ponownie. Chronić przed rozmrożeniem.
Warunki przechowywania:
Lodówka: 1 dzień
W temperaturze poniżej:
-6°C * - 1 tydzień,
-12°C ** - 1 miesiąc,
-18°C *** do daty minimalnej trwałości.
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa:
Produkt może zawierać pojedyncze ości.
Przygotowanie i stosowanie:
Do spożycia po obróbce termicznej. Sposób użycia: po opłukaniu pod bieżącą wodą produkt należy poddać obróbce termicznej: smażyć na rozgrzanym oleju około 10 minut lub gotować we wrzątku około 7 minut.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Mintaj (Theragra chalcogramma) filety bez skóry, głęboko mrożone, glazurowane.
Pochodzenie:
Metoda produkcji: złowione w morzu. Obszar połowu podany na białym polu według oznakowania: a) północno - zachodni Ocean Spokojny, b) północno - wschodni Ocean Spokojny.
Adres producenta:
ABRAMCZYK SP. Z O.O. ul. Inflancka 7 85-776 Bydgoszcz
Adres zwrotny:
ABRAMCZYK SP. Z O.O. ul. Inflancka 7 85-776 Bydgoszcz