Opis produktu:
- Te i wiele innych przepisów znajdziesz na: prostehistorie.com.pl facebook.com/prostehistorie infolinia 801 801 188 Opłata zgodna z taryfą Twojego operatora.
Składniki:
- ciasto: ziemniaki (38 %), skrobia ziemniaczana, woda, suszone ziemniaki (6 %), mąka pszenna, sól, kurkuma
- nadzienie: mięso wieprzowe (34 %), mięso wołowe (11%), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), woda, warzywa (marchew, seler, por, korzeń pietruszki, pasternak), tłuszcz wieprzowy, cebula, błonnik pszenny, sól, czosnek, majeranek, pieprz czarny, papryka, koper, kurkuma
- Zawartość nadzienia: 19 %
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza produktu w 100 g |
Wartość odżywcza produktu w porcji 225 g |
% RWS* w porcji |
Wartość energetyczna |
776 kJ / 186 kcal |
1746 kJ / 419 kcal |
21 % |
Tłuszcz |
6,3 g |
14 g |
20 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,8 g |
4,1 g |
20 % |
Węglowodany |
28 g |
63 g |
24 % |
w tym cukry |
0,6 g |
1,4 g |
2 % |
Białko |
2,9 g |
6,5 g |
13 % |
Sól |
0,89 g |
2 g |
33 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu. |
Zalecenia dla alergików:
- Seler: Zawiera
- Mleko: Może zawierać
- Soja: Może zawierać
- Pszenica: Zawiera
Inne informacje o alergenach:
Mogą zawierać soję i mleko.
Rodzaj przechowywania:
Przechowywanie:
Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6°C: 1 tydzień
- w temperaturze -12°C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.
Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do ponownego zamrożenia.
Przygotowanie i stosowanie:
Gotowy do spożycia po obróbce cieplnej.
Przepisy kulinarne:
Kluski śląskie z mięsem dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej. Kluski śląskie z mięsem w sosie pieczarkowym Ugotowane kluski polej sosem z podsmażonych pieczarek, pora, białego wina, bulionu i estragonu. Kluski śląskie z mięsem i paprykowym dipem Kluski podaj z sosem ze zmiksowanej marynowanej papryki, chleba, oliwy i czosnku. Kolejny pomysł? Posiekaj 2 pęczki natki pietruszki, wymieszaj z ciepłą wodą, dodaj 5 łyżek octu, 4 ząbki czosnku i szczyptę soli. Serwuj na zimno z ugotowanymi kluskami.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Kluski śląskie ziemniaczane z mięsem wieprzowym i wołowym. Produkt głęboko mrożony.
Adres producenta:
Iglotex SA ul. Leśna 2, 83-220 Skórcz Polska tel. (+48) 58 582 42 59 fax (+48) 58 582 43 81 www.iglotex.pl
Adres zwrotny:
Iglotex SA ul. Leśna 2, 83-220 Skórcz Polska tel. (+48) 58 582 42 59 fax (+48) 58 582 43 81 www.iglotex.pl