Opis produktu:
- Aromatyczna mieszanka idealnie pasuje do różnego rodzaju dań takich jak: zapiekanki, zupy, sałatki, a także dodatek do dania głównego. Kompozycja składająca się z: cukinii, fasoli szparagowej płaskostrączkowej, marchewki, kalafiora, głąbików brokuła oraz brokułów zadowoli wszystkich wielbicieli kuchni włoskiej i nie tylko.
- Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Składniki:
- warzywa w zmiennych proporcjach: cukinia, fasola szparagowa płaskostrąkowa, marchew, kalafior, głąbiki brokułu, brokuł
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza 100 g produktu |
Wartość energetyczna |
106 kJ / 25 kcal |
Tłuszcz |
<0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
<0,1 g |
Węglowodany |
2,9 g |
w tym cukry |
1,8 g |
Błonnik |
2,3 g |
Białko |
1,8 g |
Sól |
0,05 g |
Zalecenia dla alergików:
- Seler: Może zawierać
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Jaja: Może zawierać
- Mleko: Może zawierać
- Gorczyca: Może zawierać
- Soja: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Rodzaj przechowywania:
Przechowywanie:
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6°C 4 dni
** -12°C 1 miesiąc
*** poniżej -18°C do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C
Przygotowanie i stosowanie:
Spożywać po obróbce termicznej.
Przepisy kulinarne:
Kulinarne inspiracje Hortex Tarta z ricottą i warzywami włoskimi Składniki: farsz: - Mieszanka włoska Hortex - 1 opakowanie - 250 g sera ricotta - 100 ml śmietany - 2 jajka - świeży tymianek - sól, pieprz ciasto: - 200 g mąki pszennej - 100 ml kwaśnej śmietany - 2 żółtka - 1/2 łyżeczki soli Gotowe w 80 minut Przygotowanie: Z mąki, 2 żółtek, śmietany i soli zagnieć ciasto i włóż do lodówki na ok. 30 min. Po tym czasie schłodzonym i rozwałkowanym ciastem wyłóż spód formy na tartę. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C ok. 10 minut. Podpieczone ciasto wyjmij z pieca i ułóż na nim lekko rozmrożone warzywa. Następnie ricottę wymieszaj ze śmietaną, jajkami i tymiankiem. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowaną masę wylej na warzywa i ponownie wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C na ok. 40 minut. Tartę podawaj ciepłą.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Mieszanka warzywna. Produkt głęboko mrożony.
Kraj pochodzenia:
Produkt UE
Pochodzenie:
Miejsce pochodzenia: Unia Europejska
Adres producenta:
Polski Ogród sp. z o.o., ul. Mszczonowska 2, 02-337 Warszawa
Adres zwrotny:
Polski Ogród sp. z o.o., ul. Mszczonowska 2, 02-337 Warszawa