Franczyza Dostawa Blog Kontakt
Wersja polska English version
Zaloguj się
Zarejestruj konto
Przypomnij hasło
Wyślij ponownie email aktywacyjny
Dostawa
Regulamin
Kontakt
O nas
Jesteś tu:
Kod pocztowy: Polska
opis obrazka

Henglein Ciasto kruche 350 g

Henglein Ciasto kruche  (350 g)
8,40 zł
(24zł / 1kg)

Opis produktu:

  • Świeże ciasto kruche Henglein nadaje się do wykonania: - spodów do ciast i torcików owocowych, - chrupiących spodów do ciast, tart, serników, - keksów lub placków idealnych na świąteczne wypieki oraz wielu innych, - ciasto nadaje się idealnie na szarlotkę (wtedy do wypieku niezbędne są dwa opakowania: jedno opakowanie na spód, drugie na górę).

Składniki:

  • mąka pszenna
  • woda
  • tłuszcz palmowy
  • cukier
  • masło
  • olej rzepakowy
  • alkohol etylowy
  • substancje spulchniające: E 450, E 500
  • regulator kwasowości: kwas cytrynowy

Wartości odżywcze:

Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1703 kJ/407 kcal
Tłuszcz 20,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10,0 g
Węglowodany 47,1 g
w tym cukry 11,9 g
Białko 5,2 g
Sól 0,41 g

Zalecenia dla alergików:

  • Pszenica: Zawiera
  • Mleko: Zawiera

Rodzaj przechowywania:

  • Schładzać

Przechowywanie:

Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte w lodówce oraz spożyć w ciągu 1-2 dni.

Przygotowanie i stosowanie:

Ciasto kruche na 10 min przed użyciem wyjąć z lodówki

Przepisy kulinarne:

Tarta z jabłkami i winem Należy użyć: 0,75 l białego wina (lub soku jabłkowego), 150 g cukru, opakowanie cukru waniliowego, 2 opakowania budyniu waniliowego, 1 kg jabłek, 400 ml słodkiej śmietany, kakao lub cynamon. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciastem dno i brzegi (na wysokość 4 cm). Obrane jabłka pokroić w plasterki i rozłożyć na dnie ciasta. Przygotowanie nadzienia: wino lub sok jabłkowy zagotować z dodatkiem budyniu, cukru i cukru waniliowego. Masę wylać na ułożone w formie jabłka. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175°C ok. 45-50 min. Upieczone ciasto schłodzić. Ubić śmietanę, ewentualnie posłodzić do smaku i wylać na schłodzone ciasto, wygładzić nożem, posypać kakao lub cynamonem i podawać. Wskazówka: Do nadzienia dodać 1 łyżeczkę cynamonu i 100 g startych migdałów. Sernik waniliowy Należy użyć: 6 jajek, 150 g cukru, 1250 g chudego sera białego, 1 budyń śmietankowy, 80 g margaryny, 50 g zmielonych migdałów, starta skóra z cytryny. Przygotowanie: Wyłożyć ciastem kruchym Henglein dno i brzegi formy na wysokość 4 cm. Dno ciasta nakłuć widelcem. Oddzielić żółtka od białek, białka ubić na sztywną pianę. Tłuszcz utrzeć z cukrem, następnie dodać ser, budyń śmietankowy, żółtka, migdały i skórkę pomarańczy. Ostrożnie wymieszać składniki z ubitą pianą. Masę wlać na spód ciasta i rozsmarować. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180°C ok. 45-50 min.

Nazwa produktu uregulowana prawnie:

Ciasto kruche. Produkt garmażeryjny chłodzony.

Kraj pochodzenia:

Niemcy

Pochodzenie:

Wyprodukowano w Niemczech

Adres producenta:

Wyprodukowano przez: HENGLEIN GmbH dla: HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Pietrusińskiego 4a 40-842 Katowice

Adres zwrotny:

HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Pietrusińskiego 4a 40-842 Katowice tel. 32/260 55 66 www.henglein.pl
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...

Hochland Kanapkowy serek kremowy ze...

130 g
4,30 zł

Sokołów Szynka biała

148 g
8,49 zł

Sokołów Szynka złocista

148 g
8,49 zł
Ilość produktów:
0
Łączna wartość:
0,00 zł
Twój koszyk jest pusty
Otwórz koszyk

PRODUKTY DNIA

opis obrazka
opis obrazka
rodowita wilczki
Inka Napój Roślinny
opis obrazka
Określ kraj i kod pocztowy miejsca dostawy:
Kraj dostawy:  
Kod pocztowy: