Składniki:
- 80 % filety bez skóry ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus)*
- woda
- sól
- regulatory kwasowości (cytryniany sodu, octany sodu, kwas cytrynowy, kwas jabłkowy)
- maltodekstryna
- glukoza
- wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy)
- przeciwutleniacz (askorbinian sodu)
- substancja konserwująca (benzoesan sodu)
- *Złowione w Północno-Wschodnim Atlantyku (FAO 27) w Morzu Północnym (1), Morzu Norweskim (2), Skagerrak i Kattegat (8), Wodach Islandii (19) za pomocą włoków pelagicznych (A), okrężnic (B). Właściwe oznakowanie podobszaru połowu i kategorii narzędzia połowowego - patrz nadruk za datą terminu przydatności do spożycia
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza w 100 g produktu po odsączeniu: |
Energia |
591 kJ |
Energia |
142 kcal |
Tłuszcz |
11,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,5 g |
Węglowodany |
1,0 g |
w tym cukry |
<0,5 g |
Białko |
9,7 g |
Sól |
7,5 g |
Możliwe naturalne odchylenia |
Zalecenia dla alergików:
- Seler: Może zawierać
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Ryba: Zawiera
- Gorczyca: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, gorczycę i seler.
Rodzaj przechowywania:
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +7°C.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Solone filety śledziowe bez skóry w zalewie solankowej.
Pochodzenie:
Złowione w Północno-Wschodnim Atlantyku (FAO 27) w Morzu Północnym (1), Morzu Norweskim (2), Skagerrak i Kattegat (8), Wodach Islandii (19) za pomocą włoków pelagicznych (A), okrężnic (B). Właściwe oznakowanie podobszaru połowu i kategorii narzędzia połowowego - patrz nadruk za datą terminu przydatności do spożycia.
Adres producenta:
Lisner Poznań sp. z o.o. sp. k., ul. Strzeszyńska 38/42, 60-479 Poznań, Polska
Adres zwrotny:
Lisner Poznań sp. z o.o. sp. k., ul. Strzeszyńska 38/42, 60-479 Poznań, Polska