Opis produktu:
- Papryka ostra nie tylko nadaje bardzo wyraźny smak i kolor, ale przede wszystkim dostarcza potrawom palącej ostrości. Chcąc wydobyć jej w pełni intensywny kolor należy podczas przyrządzania dania połączyć ją z tłuszczem. Ważne jest, aby zwrócić uwagę czy olej nie jest zbyt gorący, gdyż może to spowodować gryzący smak przyprawy.
Zalecenia dla alergików:
- Seler: Może zawierać
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Jaja: Może zawierać
- Mleko: Może zawierać
- Gorczyca: Może zawierać
- Soja: Może zawierać
- Sezam: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać śladowe ilości zboża zawierającego gluten, jajek, soi, selera, sezamu, mleka (laktoza) i gorczycy.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Opakowanie przechowywać zamknięte.
Przygotowanie i stosowanie:
Zastosowanie: Papryka ostra to nieodłączny składnik gulaszy, pikantnych potraw z ryb, mięs oraz zup. Jest również obecna w szerokim asortymencie potraw tradycyjnej kuchni węgierskiej.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Papryka ostra mielona
Adres producenta:
Kotányi GmbH A-2120 Wolkersdorf/PF 66 dla Kotányi Polonia Sp. z o.o. ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7 02-366 Warszawa
Adres zwrotny:
Kotányi Polonia Sp. z o.o. ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7 02-366 Warszawa www.kotanyigourmet.com www.kotanyi.com info.pl@kotanyi.com