Składniki:
- 49,2% cukier
- 35% całkowicie uwodorniony olej kokosowy i palmowy w zmiennych proporcjach
- 15% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
- emulgator: lecytyna sojowa
- aromaty
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
100 g produktu: |
Wartość energetyczna: |
2357 kJ / 566 kcal |
Tłuszcz: |
37 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
31 g |
Węglowodany; |
53 g |
w tym cukry: |
50 g |
Błonnik: |
3,7 g |
Białko; |
3,4 g |
Sól: |
0,01 g |
Zawartość soli w produkcie wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu. |
Zalecenia dla alergików:
- Mleko: Może zawierać
- Orzechy: Może zawierać
- Orzeszki ziemne: Może zawierać
- Sezam: Może zawierać
- Soja: Zawiera
Inne informacje o alergenach:
Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu oraz mleko (łącznie z laktozą).
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie:
Zastosowanie: do dekoracji ciast, ciasteczek, deserów, lodów i naleśników w formie pastylek i po rozpuszczeniu jako polewa, do przyrządzania czekoladowego fondue.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Polewa i dekoracja o smaku czekolady deserowej.
Adres producenta:
HELIO S.A. Wyględy ul. Stołeczna 26 05-083 Zaborów Zakład produkcyjny: Brochów 119 05-088 Brochów
Adres zwrotny:
HELIO S.A. Wyględy ul. Stołeczna 26 05-083 Zaborów Więcej informacji na stronie: www.helio.pl Jeżeli chcesz podzielić się uwagami na temat jakości naszego produktu skontaktuj się z naszym serwisem konsumenta: serwiskonsumenta@helio.pl