Franczyza Dostawa Blog Kontakt
Wersja polska English version
Zaloguj się
Zarejestruj konto
Przypomnij hasło
Wyślij ponownie email aktywacyjny
Dostawa
Regulamin
Kontakt
O nas
Jesteś tu:
Kod pocztowy: Polska
opis obrazka

Delecta Żelatyna do mięs ryb warzyw i deserów 50 g

Delecta Żelatyna do mięs ryb warzyw i deserów  (50 g)
4,50 zł
(90zł / 1kg)

Opis produktu:

  • Wyjątkowo klarowna, dobrze się rozpuszcza, osiągając idealną konsystencję w daniach mięsnych, warzywnych i rybnych. Możesz ją wykorzystać również do ciast i deserów.

Zalecenia dla alergików:

  • Zboża zawierające gluten: Może zawierać
  • Jaja: Może zawierać
  • Mleko: Może zawierać
  • Orzechy: Może zawierać
  • Orzeszki ziemne: Może zawierać
  • Sezam: Może zawierać
  • Soja: Może zawierać

Inne informacje o alergenach:

Produkt może zawierać gluten, jaja, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.

Rodzaj przechowywania:

  • Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie:

Sposób użycia: Rozpuścić 3 pełne łyżeczki żelatyny (ok. 10 g) w 0,5 litra wrzącej wody lub wywaru (nie gotuj). Zawartość opakowania wystarcza na 2,5 litr płynu.

Przepisy kulinarne:

Nasz przepis na karpia w galarecie: Przygotuj: 1-1,5 kg oczyszczonego karpia, 4 jaja, 1 marchewkę, 3 kostki rosołowe, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, natkę pietruszki, 7,5 łyżeczki żelatyny Delecta. Karpia pokrój w dzwonka. Wlej do garnka ok. 1,5 litra wrzącej wody, rozpuść w niej kostkę rosołową, dodaj liść laurowy i ziele angielskie, delikatnie włóż dzwonka karpia i całą marchewkę. Dopraw do smaku solą, pieprzem. Gotuj 10-15 minut na małym ogniu. Po tym czasie wyjmij łyżką cedzakową kawałki ryby i marchewkę na talerz i pozostaw do ostudzenia. Ugotuj jaja. W 1,5 litra wrzącej wody rozpuść 2 kostki rosołowe, dodaj żelatynę Delecta, wymieszaj (nie gotuj). Dopraw do smaku solą, pieprzem. Pokrój marchewkę i jaja w plasterki. W podłużnym głębokim talerzu ułóż pokrojonego karpia, udekoruj marchewką, jajami i natką pietruszki. Zalej tężejącą galaretą. Wstaw do lodówki do zastygnięcia. Dobre rady - Rozpuszczona w niewielkiej ilości wody żelatyna, dodana do bitej śmietany (30-36% tł.) wzmocni jej strukturę. - Wywar warzywno-mięsny będący bazą galarety proponujemy najpierw przecedzić przez gęste sito (lub gazę) i dopiero rozpuścić w nim żelatynę. Uzyskamy wówczas bardziej przezroczystą galaretę. - Wykwintną galaretę sporządzamy dodając do wywaru odrobinę białego wina.

Nazwa produktu uregulowana prawnie:

Żelatyna zdatna do spożycia przez ludzi. Żelatyna spożywcza pochodzenia wieprzowego.

Adres producenta:

Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl

Adres zwrotny:

Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...

Ogórki Kiszone

0,4 kg
5,99 zł

Sierpc Ser królewski

150 g
8,49 zł

Winiary majonez dekoracyjny

400 ml
8,40 zł
Ilość produktów:
0
Łączna wartość:
0,00 zł
Twój koszyk jest pusty
Otwórz koszyk
opis obrazka
opis obrazka
rodowita wilczki
Inka Napój Roślinny
opis obrazka
Określ kraj i kod pocztowy miejsca dostawy:
Kraj dostawy:  
Kod pocztowy: