Opis produktu:
- Kompozycja pomidorów i papryki z dodatkiem przypraw do przygotowania Chili con carne.
- Odkryj więcej przepisów na www.przepisy.pl
Składniki:
- koncentrat pomidorowy* (34,8 %)
- mielona papryka* (13,6 %)
- skrobia
- sól jodowana
- cebula*
- cukier
- kmin
- tymianek*
- liść laurowy
- aromaty
- olej kukurydziany
- czosnek*
- czerwona papryka* (1,3 %)
- sól
- sok z cytryny w proszku (cukier, sok z cytryny*, sól)
- pieprz cayenne (1 %)
- kolendra
- pieprz
- ekstrakt drożdżowy
- imbir
- aromat dymu wędzarniczego
- korzeń pietruszki*
- *Uprawiane w sposób zrównoważony
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza 100 g Fixu |
Wartość odżywcza 100 g przygotowanego dania |
Wartość odżywcza 1 porcji** dania |
%* w porcji** |
Energia |
1236 kJ/ 295 kcal |
649 kJ/ 155 kcal |
2350 kJ/ 562 kcal |
28 % |
Tłuszcz |
4,7 g |
7,9 g |
29 g |
41 % |
w tym kwasy nasycone |
0,8 g |
2,4 g |
8,6 g |
43 % |
Węglowodany |
50 g |
14 g |
52 g |
20 % |
w tym cukry |
29 g |
1,2 g |
4,2 g |
5 % |
Błonnik |
14 g |
1,6 g |
5,6 g |
Białko |
9,2 g |
6,1 g |
22 g |
44 % |
Sól |
11,6 g |
0,43 g |
1,6 g |
27 % |
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
**1 porcja dania ≈ 360 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji. |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania:
Na porcję |
1 porcja** zawiera: |
Wartość energetyczna |
2350 kJ |
|
562 kcal |
w 100 g: 649 kJ/155 kcal |
% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
**1 porcja dania ≈ 360 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji. |
Zalecenia dla alergików:
- Seler: Może zawierać
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Jaja: Może zawierać
- Mleko: Może zawierać
- Gorczyca: Może zawierać
- Soja: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Może zawierać gluten (zboża), jaja, soję, mleko, seler i gorczycę.
Dodatki:
- Dodatek MSG: Nie zawiera
- Barwniki: Nie zawiera
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy kulinarne:
Przygotuj: 300 g mięsa mielonego wieprzowego pół puszki czerwonej fasoli (120 g) 1 małą puszkę kukurydzy (100 g) 1 małą cebulę 3 łyżki oleju 200 g ryżu 300 ml wody Sposób przygotowania: 1) Zeszklij na patelni pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj mięso i podsmaż przez chwilę. Dodaj przepłukaną czerwoną fasolę i kukurydzę. 2) Fix wymieszaj z 300 ml zimnej wody i wlej na patelnię. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj przez około 4 minuty, mieszając od czasu do czasu. 3) Danie podawaj z ugotowanym ryżem. Rada: 1) Gotowe danie możesz posypać serem tartym i przybrać świeżymi listkami kolendry. 2) Ryż możesz zastąpić chipsami nachos. 3) Podawaj z porcją ulubionych warzyw.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Fix chili con carne.
Adres producenta:
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora Unilever Polska Sp. z o.o., skr. poczt. 315, 00-987 Warszawa 4, „Knorr" Odwiedź: www.przepisy.pl
Adres zwrotny:
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora Unilever Polska Sp. z o.o., skr. poczt. 315, 00-987 Warszawa 4, „Knorr" Odwiedź: www.przepisy.pl