Opis produktu:
- Odpowiednie dla wegetarian.
- Konkurs foto Szczegóły na: www.henglein.pl
Składniki:
- mąka pszenna
- woda
- olej rzepakowy
- skrobia pszenna
- oliwa z oliwek
- alkohol etylowy
- sól
- substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
- drożdże
- białko pszenne
- glukoza
- mąka kukurydziana
- regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
- emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych)
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza w 100 g: |
Wartość energetyczna |
1126 kJ/267 kcal |
Tłuszcz |
5,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,7 g |
Węglowodany |
45 g |
w tym cukry |
2,5 g |
Białko |
6,6 g |
Sól |
1,9 g |
Zalecenia dla alergików:
Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.
Rodzaj przechowywania:
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +8 °C.
Przygotowanie i stosowanie:
Zużyć zaraz po otwarciu. Zawiera surowe składniki. upiec przed spożyciem.
Przepisy kulinarne:
Propozycje przygotowania pizzy: 1. Pizza włoska (jak na opakowaniu): cząstki pomidorów, pieczarki, czarne oliwki, upieczoną pizze udekorować świeżą rukolą. 2. Pizza z kurczakiem: kawałki piersi z kurczaka (wcześniej podsmażone), cebula, papryka, kukurydza, oregano, bazylia. 3. Pizza z szynką i salami: szynka, salami, cebula, pieczarki, kawałki pomidorów, oliwki, papryka, oregano, bazylia. 4. Pizza specjalna: przed nałożeniem dodatków posypać serem mozzarella, następnie szynka, salami, bekon, cebula, pieczarki, kawałki pomidorów, oliwki, papryka, pokrojone (ugotowane) jajko, oregano, bazylia. 5. Pizza z tuńczykiem: tuńczyk, pieczarki, cebula, papryka, bazylia, oregano. 6. Pizza wegetariańska: cebula, pieczarki, kawałki pomidorów, oliwki, papryka, bakłażan, brokuł, czosnek, kukurydza, świeży ogórek, oregano, bazylia. Przed nałożeniem składników ciasto posmarować sosem pomidorowym. Przepis na sos na opakowaniu. Udekorowaną pizzę posypać tartym serem, najlepiej mozzarella. Propozycja przygotowania sosu: Należy użyć: 150 ml koncentratu, sosu pomidorowego lub ketchupu, 2-3 łyżki oleju, 1 łyżka musztardy, sól, pieprz, czosnek, oregano, bazylia i tymianek do smaku. Wszystko wymieszać, posmarować ciasto pozostawiając brzegi ok. 1 cm.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Spód do pizzy. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.
Kraj pochodzenia:
Niemcy
Pochodzenie:
Wyprodukowano w Niemczech
Adres producenta:
Wyprodukowano przez: HENGLEIN GmbH dla: HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza www.henglein.pl
Adres zwrotny:
HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza www.henglein.pl