Opis produktu:
- Aromatyczna kompozycja starannie dobranych warzyw takich jak: papryka, pomidor, cukinia oraz cebulka. Takie połączenie warzyw nie tylko świetnie smakuje ale jest także źródłem hydrofilowego błonnika w diecie.
- Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Składniki:
- warzywa w zmiennych proporcjach: pomidor, papryka, cukinia, cebula
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza 100 g produktu |
Wartość energetyczna |
85 kJ/20 kcal |
Tłuszcz |
<0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
<0,1 g |
Węglowodany |
2,8 g |
w tym cukry |
2,4 g |
Błonnik |
1,4 g |
Białko |
1,1 g |
Sól |
0,01 g |
Zalecenia dla alergików:
- Seler: Może zawierać
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Jaja: Może zawierać
- Mleko: Może zawierać
- Gorczyca: Może zawierać
- Soja: Może zawierać
- Pszenica: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Rodzaj przechowywania:
Przechowywanie:
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6°C / 4 dni
** -12°C / 1 miesiąc
*** poniżej -18°C / do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C
Przygotowanie i stosowanie:
Spożywać po obróbce termicznej.
Przepisy kulinarne:
Kulinarne inspiracje Hortex Placek ziemniaczany z gulaszem i warzywami Składniki: - Mieszanka węgierska Hortex - 1 opakowanie - 1 l bulionu drobiowego - 500 g udźca wołowego - 100 ml oleju rzepakowego - 60 g mąki pszennej - 20 g masła - 1 ząbek czosnku - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - 1 łyżeczka słodkiej papryki - sól, pieprz placki ziemniaczane: - 1 kg ziemniaków - 100 ml oleju rzepakowego do smażenia - 60 g mąki pszennej - 2 jajka - 2 cebule - 4 łyżki gęstej śmietany - 3 ząbki czosnku - 1 pęczek drobnego szczypiorku - 1 łyżka suszonego majeranku - sól, świeżo mielony czarny pieprz Gotowe w 30 minut Przygotowanie: Do garnka z rozgrzanym masłem i oliwą wsyp zawartość Mieszanki węgierskiej i dobrze wymieszaj. Następnie dodaj czosnek oraz udziec pokrojony w drobną kostkę i chwilę duś. Po chwili wrzuć słodką paprykę, połącz z koncentratem pomidorowym, posól i popieprz. Tak przygotowany gulasz lekko zagęść bulionem wymieszanym z mąką i zagotuj. Tymczasem ziemniaki wraz z czosnkiem i cebulą wrzuć do malaksera i delikatnie zmiksuj. Dodaj jajko, mąkę i przyprawy. Na dużej rozgrzanej patelni smaż kolejno porcje ciasta (poruszaj patelnią, żeby ciasto równomiernie się rozłożyło). Kiedy placek stanie się od spodu przyrumieniony, odwróć go na drugą stronę (uważaj, by się nie poparzyć gorącym olejem). Po upieczeniu przełóż go na papierowy ręcznik (żeby wchłonął on nadmiar tłuszczu), a następnie nałóż na jego wierzch porcję gulaszu. Najbardziej smakuje z gęstą śmietaną i świeżo pokrojonym szczypiorkiem.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Mieszanka warzywna. Produkt głęboko mrożony.
Kraj pochodzenia:
Produkt UE
Pochodzenie:
Miejsce pochodzenia: Unia Europejska
Adres producenta:
Polski Ogród sp. z o.o., ul. Mszczonowska 2, 02-337 Warszawa
Adres zwrotny:
Polski Ogród sp. z o.o., ul. Mszczonowska 2, 02-337 Warszawa