Opis produktu:
- Wiśnie bez pestek są doskonałe do przygotowania deserów, koktajli oraz ciast. Dzięki temu, że są bez pestek znacznie skracają czas przygotowania.
- Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Składniki:
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza 100 g produktu |
Wartość energetyczna |
206 kJ / 49 kcal |
Tłuszcz |
<0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
<0,1 g |
Węglowodany |
9,9 g |
w tym cukry |
9,9 g |
Błonnik |
1,0 g |
Białko |
0,9 g |
Sól |
0 g |
Zalecenia dla alergików:
- Seler: Może zawierać
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Jaja: Może zawierać
- Mleko: Może zawierać
- Gorczyca: Może zawierać
- Soja: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Rodzaj przechowywania:
Przechowywanie:
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6°C 1 dzień
** -12°C 2 tygodnie
*** poniżej -18°C do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa:
Wiśnie są drylowane maszynowo i pomimo dołożenia z naszej strony wszelkich starań, mogą sporadycznie zawierać pestki bądź ich fragmenty.
Przygotowanie i stosowanie:
Sposób przygotowania Gotowe do spożycia po rozmrożeniu. Owoce mogą być również użyte do: ciast, lodów, bitej śmietany, galaretek, kompotów czy koktajli.
Przepisy kulinarne:
Kulinarne inspiracje Hortex Pasztet z wiśniami Składniki: - Wiśnie Hortex - 150 g - 1 kg mięsa z udek kurczaka - 300 g wędzonego boczku - 100 g wątróbek drobiowych - 2 cebule - 2 marchewki - 2 pietruszki - 1 jajko - 10 ziarenek pieprzu - 5 ziarenek ziela angielskiego - 3 liście laurowe - 1 gwiazdka anyżu - sól, pieprz Gotowe w 120 minut Przygotowanie: Obrane i pokrojone na kawałki cebule, marchewki i pietruszki włóż do garnka wraz z udkami i boczkiem i zalej ok. 2 l wody. Dodaj przyprawy i gotuj tak długo, aż mięso stanie się miękkie. Wyjmij je do przestudzenia, a do bulionu włóż wątróbki i znowu gotuj kilka minut. Następnie odcedź warzywa i wątróbkę (wywar zachowaj) i oddziel mięso od kości. Przestudzone warzywa i obrane mięso dokładnie zmiel i wymieszaj z jajkiem, doprawiając solą i pieprzem. Jeśli mięso jest za suche możesz dodać odrobinę wywaru z gotowania. Na koniec do masy dodaj odsączone wiśnie i przełóż ją do podłużnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wygładzony po wierchu pasztet włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C i piecz przez godzinę.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Wiśnie. Produkt głęboko mrożony.
Adres producenta:
Polski Ogród sp. z o.o., ul. Mszczonowska 2, 02-337 Warszawa
Adres zwrotny:
Polski Ogród sp. z o.o., ul. Mszczonowska 2, 02-337 Warszawa