Opis produktu:
- Do kuchni polecamy naszą Żelatynę Uniwersalną: - idealna do mięs, ryb, warzyw i deserów, - wystarcza na 1 litr płynu, - super klarowana. Wypróbuj, a nie skorzystasz już z żadnej innej.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie:
Sposób przygotowania: Zawartość torebki wsyp do 1 l przegotowanej, gorącej wody lub wywaru. Dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia. Nie gotuj! Ostudzoną galaretkę wstaw do lodówki do stężenia. Porady: Świeże owoce kiwi, ananasa, figi, papai i mango zawierają enzymy, które uniemożliwiają tężenie żelatyny. Można temu zapobiec zagotowując owoce przez kilka minut lub stosując owoce z puszki. Aby uzyskać równomierne rozłożenie składników w naczyniu, stopniowo zalewaj rozpuszczoną żelatyną. Po zalaniu pierwszej warstwy wstaw naczynie do lodówki do częściowego zastygnięcia. Następnie wylej drugą warstwę. Żelatynę można rozpuścić w małej ilości wody, na przykład w celu zagęszczenia deseru. Pamiętaj, że przygotowując desery, rozpuszczoną żelatynę należy mieszać z produktami o temperaturze pokojowej. Zawartość opakowania wystarcza na 1 litr płynu.
Przepisy kulinarne:
Przepisy i inspiracje na: www.oetker.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Żelatyna spożywcza wieprzowa zdatna do spożycia przez ludzi.
Kraj pochodzenia:
Produkt UE
Pochodzenie:
Żelatyna pochodzi z obszaru Unii Europejskiej.
Adres producenta:
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Adres zwrotny:
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 0 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl