Opis produktu:
Składniki:
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza w 100 g produktu |
Wartość energetyczna |
384 kJ / 92 kcal |
Tłuszcz |
4,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,8 g |
Węglowodany |
4,2 g |
w tym cukry |
3,9 g |
Białko |
9,7 g |
Sól |
0,10 g |
Zalecenia dla alergików:
Rodzaj przechowywania:
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +6 °C. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 24 godziny. Występowanie serwatki jest naturalne dla twarogu.
Przepisy kulinarne:
Krakowski sernik z kratką Składniki Kruche ciasto: - 1,5 szklanki mąki krupczatki (może być tortowa) - 100 g masła - 2 żółtka - 1 łyżeczka cukru wanilinowego - ¼ szklanki cukru - 1-2 łyżki kwaśnej śmietany 12 % - ½ łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: - 1 kg Twarogu Sernikowego Président - 8 jaj - Masło 200 g - 250 g cukru - 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżka mąki pszennej - Cukier wanilinowy - Starta skórka pomarańczowa, można dodać rodzynki Sposób przyrządzania Zagnieść kruche ciasto i włożyć do lodówki na 30 min. Żółtka utrzeć z masłem, cukrem i cukrem wanilinowym, połączyć z serem, dodać skórkę pomarańczową i rodzynki, wszystko wymieszać. Dodać mąkę ziemniaczaną i pszenną. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie dodać do masy serowej. 2/3 ciasta rozwałkować i rozłożyć na spodzie blachy, nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego do 200 °C piekarnika, piec 15 min. Następnie na spód wlać masę serową, na wierzchu ułożyć kratkę z wałeczków z pozostałej części ciasta. Piec ok. 60-70 min. w temperaturze 180 °C.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Twaróg 4 % tłuszczu.
Kraj pochodzenia:
Polska, Polska
Pochodzenie:
Wyprodukowano w Polsce z polskiego mleka
Adres producenta:
Wyprodukowano na zlecenie Lactalis Polska Sp. z o.o. ul. Olkuska 7, 02-604 Warszawa Opinie na temat produktu prosimy kierować na adres: jakosc@lactalis.pl
Adres zwrotny:
Lactalis Polska Sp. z o.o. ul. Olkuska 7, 02-604 Warszawa Opinie na temat produktu prosimy kierować na adres: jakosc@lactalis.pl