Opis produktu:
- Dlaczego nasz makaron smakuje tak dobrze? Dzięki specjalnemu procesowi mielenia ziarna, nasz makaron ma jaśniejszy kolor i lepszy, delikatniejszy smak. Spróbuj! Miedź i cynk pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego Fosfor, mangan i magnez przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia Spożywając 1 porcję (100 g) ugotowanego produktu dziennie dostarczasz organizmowi fosfor, magnez, żelazo, cynk, miedź i mangan, które pozwolą na uzyskanie deklarowanego efektu zdrowotnego. Pamiętaj, że zrównoważona dieta i aktywny tryb życia wpływają pozytywnie na zdrowie.
- więcej inspiracji na: Uwielbiam.pl
Składniki:
- mąka makaronowa pszenna pełnoziarnista
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu |
Wartość odżywcza w 100 g ugotowanego produktu |
energia |
1547 kJ / 366 kcal |
802 kJ / 190 kcal |
tłuszcz |
3,3 g |
1,8 g |
w tym kwasy nasycone |
0,7 g |
0,3 g |
węglowodany |
66 g |
33 g |
w tym cukry |
1,9 g |
1,8 g |
błonnik |
3,9 g |
3,5 g |
białko |
16 g |
8,6 g |
sól |
0 g |
0,01 g** |
fosfor |
350 mg (50%)* |
171 mg (24%)* |
magnez |
82,0 mg (22%)* |
58,0 mg (15%)* |
żelazo |
4,3 mg (31%)* |
2,1 mg (15%)* |
cynk |
3,2 mg (32%)* |
1,7 mg (17%)* |
miedź |
0,40 mg (40%)* |
0,24 mg (24%)* |
mangan |
1,7 mg (85%)* |
0,85 mg (43%)* |
*% referencyjnych wartości spożycia |
** wynik nie uwzględnia soli dodanej podczas gotowania makaronu |
Zalecenia dla alergików:
- Soja: Może zawierać
- Pszenica: Zawiera
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać soję.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie:
Jak ugotować makaron? Na każde 100 g makaronu zagotuj 1 l wody. Możesz posolić. Wrzuć makaron, gotuj 7-10 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie odcedź.
Przepisy kulinarne:
Przepis dla Ciebie! Spaghetti pełnoziarniste z pesto pietruszkowym Składniki: makaron Lubella Pełne Ziarno Spaghetti 200 g indyk filet 150 g rukola 1 garść Dodatkowo: sól, pieprz, szczypta słodkiej papryki, Sos pesto pietruszkowe, pęczek natki pietruszki, oliwa z oliwek 50 ml, 1 ząbek czosnku, nasiona słonecznika - 1/3 szklanki, parmezan 80 g, sól, pieprz Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 25 min Przygotowanie: Makaron to podstawa! Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przygotuj dodatki! Indyka pokrój na mniejsze kawałki, przypraw solą, pieprzem i słodką papryką, grilluj z obu stron do zarumienienia. Składniki na pesto zblenduj do uzyskania jednolitej masy, w razie potrzeby dodaj więcej oliwy. Połącz i ciesz się smakiem! Gorący makaron wymieszaj z pesto, podawaj z rukolą i grillowanym indykiem. Smacznego!
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Makaron pełnoziarnisty spaghetti.
Adres producenta:
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k. ul. Chopina 10, 34-100 Wadowice www.lubella.pl
Adres zwrotny:
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k. ul. Chopina 10, 34-100 Wadowice www.lubella.pl