Opis produktu:
- więcej inspiracji na: Uwielbiam.pl
Składniki:
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu |
energia |
1487 kJ / 351 kcal |
tłuszcz |
1,4 g |
w tym kwasy nasycone |
0,4 g |
węglowodany |
70 g |
w tym cukry |
4,2 g |
błonnik |
3,0 g |
białko |
13 g |
sól |
0,03 g |
Zalecenia dla alergików:
- Soja: Może zawierać
- Pszenica: Zawiera
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać soję.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie:
Jak ugotować makaron? Na każde 100 g makaronu zagotuj 1 l posolonej wody. Wrzuć makaron, gotuj 5-7 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie odcedź. Jak odmierzyć 100 g makaronu? Odmierz 1 i 1/4 szklanki makaronu i gotowe!
Przepisy kulinarne:
Przepis dla Ciebie! Wstążki w sosie z mascarpone z gruszkami i szpinakiem Składniki: makaron Lubella wstążki 200 g 2 gruszki (ze skórką) serek mascarpone 200 g 6 orzechów włoskich 1 łyżka masła klarowanego garść szpinaku Dodatkowo: szczypta gałki muszkatołowej i cukru trzcinowego (lub cukru białego) Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 30 min Przygotowanie: Makaron to podstawa! Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przy odcedzaniu pozostaw 1/3 szklanki wody z gotowanego makaronu. Przygotuj dodatki! Na maśle podsmaż pokrojone w ćwiartki gruszki, pod koniec dodaj cukier i chwilę podsmaż. Kiedy gruszki będą miękkie, ale nadal jędrne, dodaj serek mascarpone oraz wlej pozostałą wodę z gotowania makaronu. Całość mieszaj, aż powstanie jednolity sos. Połącz i ciesz się smakiem! Makaron wymieszaj z ciepłym sosem i dopraw gałką muszkatołową do smaku. Na koniec dodaj liście szpinaku oraz orzechy włoskie. Smacznego!
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Makaron wstążki.
Adres producenta:
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k. ul. Chopina 10, 34-100 Wadowice, PL www.lubella.pl
Adres zwrotny:
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k. ul. Chopina 10, 34-100 Wadowice, PL www.lubella.pl