Opis produktu:
- Cukier trzcinowy Diamant w kostce to grube, nieregularne, duże, doskonałe do słodzenia kawy, herbaty i kakao kostki. Świetnie nadają się również jako egzotyczny dodatek do gorących napojów z alkoholem: ponczu, grzanego wina i grogu. Zawarta w nich melasa nadaje napojom łagodny karmelowy smak i przyjemny zapach. Pakowany w estetyczne kartoniki 500 g. Produkt nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów.
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Średnie wartości odżywcze w 100 g: |
Wartość energetyczna |
1683 kJ / 396 kcal |
Białko |
0 g |
Węglowodany |
99 g |
Tłuszcz |
0 g |
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie:
Kawa egzotyczna 1-2 kostki cukru trzcinowego Diamant Golden Sugar, 3 łyżeczki drobno zmielonej kawy, 2 łyżki bitej śmietany, 0,5 l wrzątku, 3 łyżki startej czekolady deserowej, odrobina startej skórki pomarańczowej i cynamonu, 2 plasterki pomarańczy. Zalać kawą połową wrzątku, dodać kostki cukru trzcinowego Diamant Golden Sugar. W pozostałej części wrzątku rozpuścić czekoladę. Podgrzać dwa wysokie kubki, na dno włożyć po plasterku pomarańczy. Do połowy napełnić naczynia kawą, a następnie rozpuszczoną czekoladą. Udekorować bitą śmietaną, posypać otartą skórką pomarańczową i cynamonem.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Cukier kostka trzcinowy nierafinowany
Adres producenta:
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35 60-959 Poznań
Adres zwrotny:
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35 60-959 Poznań Serwis konsumencki: Tel. 61 8665061 www.diamant.pl