Opis produktu:
- Kompozycja sera, śmietanki i przypraw do przygotowania Spaghetti Carbonara.
- Odkryj więcej przepisów na www.przepisy.pl
Składniki:
- SER topiony (21,1 %) [SER, preparat serwatkowy (z MLEKA)]
- skrobia
- tłuszcz palmowy
- ŚMIETANKA (11,1 %)
- żółtko JAJA kurzego (9,1 %)
- aromaty (w tym MLEKO)
- mąka PSZENNA
- boczek wieprzowy wędzony (4,5 %) (boczek wieprzowy, sól)
- LAKTOZA
- hydrolizowane białko roślinne
- sól jodowana
- białka MLEKA
- ekstrakt drożdżowy
- cukier
- natka pietruszki* (0,5 %)
- czosnek*
- kurkuma
- aromat dymu wędzarniczego
- sól
- *Uprawiane w sposób zrównoważony
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza 100 g Fixu |
Wartość odżywcza 100 g przygotowanego dania |
Wartość odżywcza 1 porcji** dania |
%* w porcji** |
Energia |
2307 kJ/552 kcal |
740 kJ/177 kcal |
2036 kJ/487 kcal |
24 % |
Tłuszcz |
41 g |
6,0 g |
17 g |
24 % |
w tym kwasy nasycone |
23 g |
2,9 g |
8,0 g |
40 % |
Węglowodany |
30 g |
24 g |
66 g |
25 % |
w tym cukry |
6,0 g |
0,7 g |
2,0 g |
2 % |
Błonnik |
<0,5 g |
1,6 g |
4,5 g |
Białko |
16 g |
6,3 g |
17 g |
45 % |
Sól |
7,9 g |
0,65 g |
1,8 g |
30 % |
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
**1 porcja dania = 275 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji. |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania:
Na porcję |
1 porcja** zawiera: |
Wartość energetyczna |
2036 kJ |
|
487 kcal |
w 100 g: 740 kJ/177 kcal |
% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
**1 porcja dania = 275 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji. |
Zalecenia dla alergików:
- Seler: Może zawierać
- Jaja: Zawiera
- Mleko: Zawiera
- Gorczyca: Może zawierać
- Soja: Może zawierać
- Pszenica: Zawiera
Inne informacje o alergenach:
Może zawierać soję, seler i gorczycę.
Dodatki:
- Dodatek MSG: Nie zawiera
- Barwniki: Nie zawiera
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy kulinarne:
Przygotuj: - 100 g wędzonego boczku - 350 g makaronu - 100 ml śmietany - 150 ml wody Sposób przygotowania: 1) Fix rozmieszaj dokładnie z wodą i śmietaną. 2) Do Fixu dodaj 100 g podsmażonego wędzonego boczku. Zagotuj i gotuj na małym ogniu przez ok. 1 minutę. 3) Danie podawaj z makaronem ugotowanym na sposób al dente. Rada: 1) Pod koniec gotowania możesz dodać mrożonego zielonego groszku. To ciekawe urozmaicenie tradycyjnej receptury wzbogaci danie zarówno wizualnie jak i smakowo. 2) Gotowe danie podawaj z posiekaną natką pietruszki - będzie pięknie wyglądać i smakować. 3) Podawaj z porcją ulubionych warzyw.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Fix spaghetti carbonara.
Adres producenta:
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora Unilever Polska Sp. z o.o., skr. poczt. 315, 00-987 Warszawa 4, "Knorr" Odwiedź: www.przepisy.pl
Adres zwrotny:
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora Unilever Polska Sp. z o.o., skr. poczt. 315, 00-987 Warszawa 4, "Knorr" Odwiedź: www.przepisy.pl