Opis produktu:
- Warto wiedzieć Przyprawa do dań z fasoli świetnie komponuje się z różnymi potrawami z roślin strączkowych. Przed dodaniem warto ją chwilę podsmażyć na patelni, np. pod koniec smażenia boczku lub cebuli, uważając, by przyprawa się nie przypaliła. Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Składniki:
- sól
- papryka słodka
- czosnek
- marchew
- cukier
- majeranek
- papryka ostra
- owoc kolendry
- cebula
- natka pietruszki
- cząber
- kminek
- ziele angielskie
- pieprz czarny
- gorczyca biała
- tymianek
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
w 100 g produktu: |
Wartość energetyczna |
748 kJ/178 kcal |
Tłuszcz |
3,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,5 g |
Węglowodany |
25 g |
w tym cukry |
9,2 g |
Białko |
5,9 g |
Sól |
50,6 g |
Zalecenia dla alergików:
- Seler: Może zawierać
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Jaja: Może zawierać
- Mleko: Może zawierać
- Gorczyca: Zawiera
- Orzeszki ziemne: Może zawierać
- Sezam: Może zawierać
- Soja: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Dodatki (pozostałe):
Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepisy kulinarne:
Wegetariański gulasz z fasolą 4 porcje, 30 min Składniki: - 200 g konserwowej białej fasoli, - 200 g konserwowej czerwonej fasoli, - 200 ml Rosołu warzywnego Kucharek, - 2 cebule, - 4 ząbki czosnku, - 1 marchew, - 1 czerwona papryka, - 4 pomidory, - 200 ml pomidorów z puszki (pelati), - 1 i 1/2 łyżki Przyprawy do dań z fasoli Prymat, - 2 łyżki ketchupu, - olej rzepakowy, - natka pietruszki, - 200 ml gęstego jogurtu, - do smaku: cukier. Sposób przygotowania: Cebule pokroić w kostkę, ząbki czosnku i marchewkę w plastry, a paprykę w paski. Pomidory sparzyć, oczyścić ze skóry i nasion, a następnie pokroić w kostkę. W dużym rondlu, na oleju podsmażyć cebulę, czosnek, paprykę i marchew. Zalać rosołem warzywnym i gotować na wolnym ogniu. Gdy marchewka będzie miękka, dodać fasolę, pomidory świeże i pomidory z puszki oraz ketchup. Całość zagotować i doprawić do smaku cukrem i przyprawą do fasoli. Tak przygotowane danie podawać ze świeżo siekaną natką i gęstym jogurtem. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Mieszanka przyprawowa do dań z fasoli i warzyw strączkowych - kompozycja suszonych przypraw, warzyw i ziół.
Adres producenta:
Prymat Sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska
Adres zwrotny:
Prymat Sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska Tel.: +48/32/47 33 833 www.prymatgroup.pl