Opis produktu:
- Żelatyna zdatna do spożycia przez ludzi.
Zalecenia dla alergików:
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Mleko: Może zawierać
- Soja: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Może zawierać soję, mleko i zboża zawierające gluten.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie:
Sposób przygotowania: 1. Wlej do naczynia 0,5 l przegotowanej, gorącej wody lub wywaru. 2. Wsyp 2-3 łyżeczki żelatyny (ok. 10 g). 3. Dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia (nie gotuj!). Ostudzoną galaretę wstaw do lodówki do stężenia.
Przepisy kulinarne:
Pomysł na: galaretki z kurczakiem Przygotuj: Żelatynę Gellwe 50 g (na 2,5 litra płynu), 4 średnie udka i jedną pierś z kurczaka, 3 średnie marchewki, ćwiartkę selera, małą pietruszkę, 3 liście laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego, 4 ziarenka pieprzu, 2 ząbki czosnku, natkę pietruszki, pieprz, sól i puszkę kukurydzy lub groszku Sposób przygotowania: Umyj kurczaka i zalej go zimną wodą 3-3,5 l, zagotuj. Dodaj warzywa oraz pozostałe przyprawy. Całość gotuj pod przykryciem na małym ogniu, przez ok. 2 godz., do miękkości mięsa, następnie wyjmij kurczaka, obierz ze skóry i pokrój w kostkę lub rozdrobnij. Wywar przecedź, odlej 2,5 l, dodaj do niego Żelatynę Gellwe 50 g i dokładnie wymieszaj. W salaterkach ułóż pokrojoną marchewkę, dodaj kukurydzę lub groszek i natkę pietruszki. Ułóż kurczaka, zalej go przestudzonym wywarem, odstaw do ostygnięcia, następnie wstaw do lodówki. Jeśli zostanie wywar, można go zamrozić.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Żelatyna spożywcza wieprzowa.
Kraj pochodzenia:
Produkt UE
Pochodzenie:
Żelatyna pochodzi z obszaru Unii Europejskiej.
Adres producenta:
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów
Adres zwrotny:
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów