Składniki:
- cukier
- syrop glukozowy
- całkowicie utwardzone oleje roślinne (palmowy, kokosowy)
- skrobie (skrobia ziemniaczana, skrobia pszenna)
- emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych)
- białka mleka
- aromaty (zawierają mleko)
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 100 g |
Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 1 porcji ok. 65 g |
Wartość energetyczna |
609 kJ / 145 kcal |
401 kJ / 95 kcal 5 % |
Tłuszcz |
5,4 g |
3,5 g 5 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
4,6 g |
3,0 g 15 % |
Węglowodany |
21 g |
14 g 5 % |
w tym cukry |
16 g |
10 g 11 % |
Białko |
3,0 g |
1,9 g 4 % |
Sól |
0,11 g |
0,07 g 1 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Z jednego opakowania można przyrządzić 4 porcje deseru po ok. 65 g. |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania:
Na porcję |
W porcji po przygotowaniu (ok. 65 g): |
Wartość energetyczna |
401 kJ |
|
95 kcal |
W 100 g po przygotowaniu: 609 kJ / 145 kcal |
Zalecenia dla alergików:
- Mleko: Zawiera
- Soja: Może zawierać
- Pszenica: Zawiera
Inne informacje o alergenach:
Może zawierać soję.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie:
Sposób przygotowania: 1. 200 ml (ok. 3/4 szklanki) zimnego mleka (min. 2 % tłuszczu) wlej do wysokiego naczynia, następnie wsyp zawartość torebki i wymieszaj. 2. Przy pomocy miksera ubijaj na najwyższych obrotach przez ok. 4-5 min., aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
Przepisy kulinarne:
Pomysł na: Delikatny deser bananowy Przygotuj: 2-3 banany, śnieżkę Gellwe, budyń o smaku waniliowym Gellwe, 1/2 szklanki pokruszonych herbatników. Do dekoracji: sos karmelowy i Fitella Musli bananowe 50 g Sposób przygotowania: budyń o smaku waniliowym Gellwe przygotuj wg przepisu na opakowaniu, wystudź. Do 5 szerokich szklanek włóż po 2 łyżki pokruszonych herbatników, węższą szklanką ubij herbatniki na dnie. Obrane banany pokrój w plastry. Na herbatniki nałóż warstwę chłodnego budyniu Gellwe, następnie kilka plastrów banana. Ubij Śnieżkę i nałóż warstwę na banany, posyp Śnieżkę odrobiną herbatników, ponownie nałóż warstwę budyniu i plasterki banana. Włóż Śnieżkę do szprycy lub woreczka foliowego, odetnij końcówkę i udekoruj deser. Posyp musli bananowym i polej sosem karmelowym. Podawaj natychmiast lub wstaw do lodówki. Słodkiego dnia :)
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Deser w proszku do ubijania z mlekiem.
Adres producenta:
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4, 32-080 Zabierzów
Adres zwrotny:
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4, 32-080 Zabierzów