Franczyza Dostawa Blog Kontakt
Wersja polska English version
Zaloguj się
Zarejestruj konto
Przypomnij hasło
Wyślij ponownie email aktywacyjny
Dostawa
Regulamin
Kontakt
O nas
Jesteś tu:
Kod pocztowy: Polska
opis obrazka

Gellwe Śnieżka 60 g

Gellwe Śnieżka (60 g)
2,65 zł
(44.17zł / 1kg)

Składniki:

  • cukier
  • syrop glukozowy
  • całkowicie utwardzone oleje roślinne (palmowy, kokosowy)
  • skrobie (skrobia ziemniaczana, skrobia pszenna)
  • emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych)
  • białka mleka
  • aromaty (zawierają mleko)

Wartości odżywcze:

Wartości odżywcze Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 100 g Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 1 porcji ok. 65 g
Wartość energetyczna 609 kJ / 145 kcal 401 kJ / 95 kcal 5 %
Tłuszcz 5,4 g 3,5 g 5 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,6 g 3,0 g 15 %
Węglowodany 21 g 14 g 5 %
w tym cukry 16 g 10 g 11 %
Białko 3,0 g 1,9 g 4 %
Sól 0,11 g 0,07 g 1 %
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Z jednego opakowania można przyrządzić 4 porcje deseru po ok. 65 g.

Spis składników odżywczych na przodzie opakowania:

Na porcję W porcji po przygotowaniu (ok. 65 g):
Wartość energetyczna 401 kJ
95 kcal
W 100 g po przygotowaniu: 609 kJ / 145 kcal

Zalecenia dla alergików:

  • Mleko: Zawiera
  • Soja: Może zawierać
  • Pszenica: Zawiera

Inne informacje o alergenach:

Może zawierać soję.

Rodzaj przechowywania:

  • Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie:

Sposób przygotowania: 1. 200 ml (ok. 3/4 szklanki) zimnego mleka (min. 2 % tłuszczu) wlej do wysokiego naczynia, następnie wsyp zawartość torebki i wymieszaj. 2. Przy pomocy miksera ubijaj na najwyższych obrotach przez ok. 4-5 min., aż do uzyskania pożądanej konsystencji.

Przepisy kulinarne:

Pomysł na: Delikatny deser bananowy Przygotuj: 2-3 banany, śnieżkę Gellwe, budyń o smaku waniliowym Gellwe, 1/2 szklanki pokruszonych herbatników. Do dekoracji: sos karmelowy i Fitella Musli bananowe 50 g Sposób przygotowania: budyń o smaku waniliowym Gellwe przygotuj wg przepisu na opakowaniu, wystudź. Do 5 szerokich szklanek włóż po 2 łyżki pokruszonych herbatników, węższą szklanką ubij herbatniki na dnie. Obrane banany pokrój w plastry. Na herbatniki nałóż warstwę chłodnego budyniu Gellwe, następnie kilka plastrów banana. Ubij Śnieżkę i nałóż warstwę na banany, posyp Śnieżkę odrobiną herbatników, ponownie nałóż warstwę budyniu i plasterki banana. Włóż Śnieżkę do szprycy lub woreczka foliowego, odetnij końcówkę i udekoruj deser. Posyp musli bananowym i polej sosem karmelowym. Podawaj natychmiast lub wstaw do lodówki. Słodkiego dnia :)

Nazwa produktu uregulowana prawnie:

Deser w proszku do ubijania z mlekiem.

Adres producenta:

FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4, 32-080 Zabierzów

Adres zwrotny:

FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4, 32-080 Zabierzów
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...

Danone Danio Serek homogenizowany o...

130 g
2,54 zł

Filety z piersi kurczaka

ok 1,2 kg
31,99 zł

Kasia Tłuszcz roślinny

250 g
4,99 zł
Ilość produktów:
0
Łączna wartość:
0,00 zł
Twój koszyk jest pusty
Otwórz koszyk

PRODUKTY DNIA

opis obrazka
opis obrazka
rodowita wilczki
Inka Napój Roślinny
opis obrazka
Określ kraj i kod pocztowy miejsca dostawy:
Kraj dostawy:  
Kod pocztowy: