Franczyza Dostawa Blog Kontakt
Wersja polska English version
Zaloguj się
Zarejestruj konto
Przypomnij hasło
Wyślij ponownie email aktywacyjny
Dostawa
Regulamin
Kontakt
O nas
Jesteś tu:
Kod pocztowy: Polska
opis obrazka

Gellwe Krem do karpatki 145 g

Gellwe Krem do karpatki (145 g)
4,99 zł
(34.41zł / 1kg)

Składniki:

  • cukier
  • skrobie (skrobia ziemniaczana, skrobia pszenna)
  • syrop glukozowy
  • żelatyna wieprzowa
  • całkowicie utwardzone oleje roślinne (palmowy, kokosowy)
  • emulgatory: E 472a, E 471
  • białka mleka
  • aromat
  • barwnik: karoteny

Wartości odżywcze:

Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem 2% tłuszczu: w 100 g Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem 2% tłuszczu: w 1 porcji (około 36 g)
Wartość energetyczna 614 kJ / 145 kcal 221 kJ / 52 kcal 3%*
Tłuszcz 2,7 g 1,0 g 1%*
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,1 g 0,7 g 4%*
Węglowodany 26,7 g 9,6 g 4%*
w tym cukry 20,2 g 7,3 g 8%*
Białko 3,5 g 1,3 g 3%*
Sól 0,11 g 0,04 g 1%*
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Z jednego opakowania otrzymujemy około 545 g gotowego kremu, co wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go na 15 porcji (1 porcja = około 36 g kremu).

Spis składników odżywczych na przodzie opakowania:

Na porcję W porcji po przygotowaniu (ok. 36 g):
Wartość energetyczna 221 kJ
52 kcal
W 100 g po przygotowaniu: 614 kJ / 145 kcal
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

Zalecenia dla alergików:

  • Mleko: Zawiera
  • Soja: Może zawierać
  • Pszenica: Zawiera

Inne informacje o alergenach:

Może zawierać soję.

Rodzaj przechowywania:

  • Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie:

Do sporządzenia kremu przygotuj: 400 ml zimnego mleka (ok. 1 i 2/3 szklanki). Sposób przygotowania: 1. Do wysokiego naczynia wlej 400 ml zimnego mleka. 2. Wsyp zawartość torebki, miksuj na najwyższych obrotach ok. 3 min. Gotowy krem nakładaj na ciasto.

Przepisy kulinarne:

Pomysł na: Ciasto Karpatka Przygotuj: 200 g mąki pszennej, 5 jajek, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia Gellwe, 180 g masła lub margaryny, 1 i ½ szklanki wody. Sposób przygotowania: Zagotuj wodę z tłuszczem, wsyp mieszankę mąki z proszkiem do pieczenia i energicznie mieszaj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Zdejmij z ognia, ostudź, wbij jajka i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 min. Otrzymaną masę podziel na dwie części. Każdą z nich rozprowadź przy pomocy łyżki cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formie 25 x 36 cm. Ciasto włóż do piekarnika nagrzanego do temp. 210°C (bez termoobiegu) i piecz ok. 25 min. Następnie obniż temperaturę do 150°C i piecz ok. 15 min. Drugą część ciasta upiecz tak samo. Gdy ciasto wystygnie, rozsmaruj na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryj drugą częścią ciasta. Gotową Karpatkę możesz posypać cukrem pudrem. Słodkiego dnia :)

Nazwa produktu uregulowana prawnie:

Mieszanka do przygotowania kremu do karpatki.

Adres producenta:

FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów

Adres zwrotny:

FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...

Kapusta kiszona (worek)

1 kg
3,99 zł

Masarnia u Józefa kiełbasa swojska z...

ok 850 g
36,60 zł

Ogórki Kiszone

0,4 kg
5,99 zł
Ilość produktów:
0
Łączna wartość:
0,00 zł
Twój koszyk jest pusty
Otwórz koszyk

PRODUKTY DNIA

18,99 zł
23,99 zł
500 g
opis obrazka
opis obrazka
rodowita wilczki
Inka Napój Roślinny
opis obrazka
Określ kraj i kod pocztowy miejsca dostawy:
Kraj dostawy:  
Kod pocztowy: