Gellwe Sernik na zimno 193 g
Opis produktu:
Składniki:
- cukier
- skrobie (skrobia ziemniaczana, skrobia pszenna)
- serwatka w proszku (z mleka)
- syrop glukozowy
- oleje roślinne całkowicie utwardzone (palmowy i kokosowy)
- żelatyna
- emulgator (mono-i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
- regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
- białka mleka
- mleko odtłuszczone w proszku
- aromaty (zawierają mleko)
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem 2% tłuszczu, bez biszkoptów, galaretki i owoców w 100 g |
Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem 2% tłuszczu bez biszkoptów galaretki i owoców w 1 porcji |
Wartość energetyczna |
608 kJ/144 kcal |
408 kJ/97 kcal (5%*) |
Tłuszcz |
4,3 g |
2,9 g (4%*) |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3,6 g |
2,4 g (12%*) |
Węglowodany |
21,3 g |
14,3 g (5%*) |
w tym cukry |
17,4 g |
11,7 g (13%*) |
Białko |
4,9 g |
3,3 g (7%*) |
Sól |
0,15 g |
0,10 g (2%*) |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Ciasto można podzielić na 12 porcji po ok. 67 g. |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania:
Na porcję |
W porcji po przygotowaniu (ok. 67 g): |
Wartość energetyczna |
408 kJ |
|
97 kcal |
W 100 g po przygotowaniu: 608 kJ / 144 kcal |
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Zalecenia dla alergików:
- Mleko: Zawiera
- Soja: Może zawierać
- Pszenica: Zawiera
Inne informacje o alergenach:
Może zawierać soję.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy kulinarne:
Sernik klasyczny Do sernika: - 600 ml schłodzonego mleka (ok. 2½ szklanki). Do dekoracji: - okrągłe biszkopty; - galaretka Gellwe o smaku truskawkowym; - owoce świeże lub mrożone. 1. Przygotuj sernik Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko i wsyp zawartość opakowania. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 5 minut. 2. Przełóż masę Masę przełóż do tortownicy o średnicy 24 cm, uprzednio wyłożonej biszkoptami. Wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę. 3. I gotowe! Udekoruj owocami i zalej lekko tężejącą galaretką. Sernik wzbogacony - 500 ml schłodzonego mleka (ok. 2 szklanki); - 2 serki homogenizowane waniliowe (po 150 g); - okrągłe biszkopty; - galaretka Gellwe o smaku truskawkowym; - owoce świeże lub mrożone. Przygotuj sernik Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko i wsyp zawartość opakowania. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez 2-3 minuty. Następnie dodaj serki homogenizowane i miksuj jeszcze przez ok. 2 minuty. Wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę. Sernik udekoruj owocami i zalej lekko tężejącą galaretką. Słodkiego dnia :)
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Mieszanka do domowego przygotowania sernika.
Adres producenta:
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów
Adres zwrotny:
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...
Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści, dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb oraz personalizacji wyświetlanych reklam w ramach zewnętrznych sieci remarketingowych korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.
Więcej informacji zawartych jest w
"polityce prywatności sklepu"