Składniki:
- mleko*
- żywe kultury bakterii jogurtowych
- *wyprodukowano bez stosowania GMO
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
w 100 g: |
Wartość energetyczna |
267 kJ |
Wartość energetyczna |
64 kcal |
Tłuszcz |
3,0 g |
w tym kwasy nasycone |
2,0 g |
Węglowodany |
5,3 g |
w tym cukry |
5,3 g |
Białko |
3,9 g |
Sól |
0,10 g |
Zalecenia dla alergików:
Dodatki:
- Składniki modyfikowane genetycznie: Nie zawiera
Rodzaj przechowywania:
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.
Przygotowanie i stosowanie:
Doskonały do: musli, sałatek, owoców, chłodnika, sosów sałatkowych, musów i dipów
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Polski Jogurt naturalny.
Adres producenta:
SM MLEKOVITA, ul. Ludowa 122, 18-200 Wysokie Mazowieckie Polska www.mlekovita.com.pl Litera (M) lub (K) po numerze partii produkcyjnej oznacza zakład, w którym jogurt został wyprodukowany.
Adres zwrotny:
SM MLEKOVITA, ul. Ludowa 122, 18-200 Wysokie Mazowieckie Polska www.mlekovita.com.pl