Opis produktu:
- Cukier brązowy Diamant z aromatyczną nutą karmelu świetnie nadaje się do słodzenia kawy i herbaty, do pieczenia ciast i pierników, kruchych i korzennych ciasteczek z miodem, orzechami lub migdałami. Wyśmienicie smakuje jako dodatek do słodkich dań (np. gofrów, naleśników, ryżu na mleku) oraz płatków śniadaniowych i musli, naturalnych jogurtów, sałatek owocowych, deserów, koktajli i lodów.
Składniki:
- cukier
- cukier palony (karmel)
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza 100 g |
Wartość energetyczna |
1693 kJ |
Wartość energetyczna |
396 kcal |
Tłuszcz |
0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g |
Węglowodany |
99 g |
w tym cukry |
99 g |
Białko |
0 g |
Sól |
0,07 g |
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy kulinarne:
Ciasteczka orzechowe 200 g cukru brązowego Diamant, 200 g miękkiego masła, 200 g mąki, 1/2 łyżeczki mielonych goździków, 1/2 łyżeczki cynamonu, 1 żółtko, 2 łyżki mleka, 150 g mielonych orzechów laskowych Zmiksować masło z brązowym cukrem Diamant i przyprawami, dodać żółtko i mleko, wymieszać. Dosypać zmielone orzechy, mąkę. Ugnieść ciasto. Podzielić na dwie części, uformować dwa wałki długości ok. 20 cm i odstawić do lodówki na ok. 1/2 godz. Każdy z wałeczków pokroić na 30 talarków, położyć na wysmarowanej tłuszczem blasze. Piec w temp. 180-190°C ok. 15 min. Wyjąć, wystudzić.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Cukier brązowy.
Adres producenta:
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35 60-837 Poznań
Adres zwrotny:
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35 60-837 Poznań Serwis konsumencki: Tel. +48 61-8665061 www.diamant.pl www.facebook.com/diamantowa.kuchnia