Kupiec kasza jęczmienna perłowa 4x100 g
Opis produktu:
- Kasza jęczmienna należy do grupy naturalnych, pełnoziarnistych, bardzo wartościowych produktów zbożowych. Jest produkowana z najwyższej jakości ziarna jęczmienia. Ma wszechstronne zastosowanie w kuchni, może być spożywana jako samodzielne danie lub jako składnik zup, zapiekanek, farszów. Jedząc kasze, dostarczamy organizmowi cenne białko roślinne, a także witaminy (głównie z grupy B) i składniki mineralne (żelazo, miedź, potas i fosfor). Kasza jęczmienna jest nie tylko pożywna, ale i bardzo smaczna.
- Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 736 kJ 173 kcal 9%* w 100 g: 1473 kJ/347 kcal % RWS* 1 torebka = 100 g * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
w 100 g |
w 1 porcji 50 g |
% RWS* w 1 porcji |
Wartość energetyczna |
1473 kJ |
736 kJ |
9% |
Wartość energetyczna |
347 kcal |
173 kcal |
Tłuszcz |
2,2 g |
1,1 g |
2% |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,4 g |
0,2 g |
1% |
Węglowodany |
75 g |
37,5 g |
14% |
- w tym cukry |
0,5 g |
0,3 g |
0% |
Błonnik |
6,2 g |
3,1 g |
Białko |
6,9 g |
3,4 g |
7% |
Sól |
<0,01 g |
<0,01 g |
0% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania:
Na porcję |
Jedna porcja 50 g dostarcza: |
Wartość energetyczna |
736 kJ |
|
173 kcal |
w 100 g: 1473 kJ/347 kcal |
% RWS* |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie:
Sposób przygotowania: Jedną torebkę włożyć do 1 litra wrzątku. Dodać szczyptę soli. Gotować pod przykryciem. Wyjąć, odsączyć i rozciąć torebkę.
Przepisy kulinarne:
Kabaczki nadziewane mięsem i kaszą Składniki dla 4 osób: - 200 g kaszy jęczmiennej perłowej Kupiec - 3 łyżki masła - 20 dag mięsa mielonego - 1 cebula - 1 jajko - 2 młode kabaczki - ¾ szkl. koncentratu pomidorowego - 1 łyżka mąki - ½ szkl. śmietany 18% - natka zielonej pietruszki - sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Kaszę ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Mięso obsmaż na maśle z drobno pokrojoną cebulką. Następnie podlej 1 ¼ szkl. wody i duś przez chwilę. Dodaj ugotowaną kaszę, jajko i przypraw do smaku. Kabaczki przekrój wzdłuż na połowę, wydrąż pestki wraz z miąższem. W wydrążone zagłębienie nałóż nadzienie, ułóż kabaczki w rondlu i podlej małą ilością wody z dodatkiem masła. Przykryj i duś aż będą miękkie. Do sosu dodaj wymieszany przecier pomidorowy ze śmietaną i mąką, zagotuj cały czas mieszając. Podawaj posypane natką pietruszki.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Kasza Jęczmienna Perłowa
Kraj pochodzenia:
Polska
Pochodzenie:
Wyprodukowano w Polsce.
Adres producenta:
KUPIEC Sp. z o.o. ul. Kupiecka 17 Paprotnia 62-513 Krzymów
Adres zwrotny:
KUPIEC Sp. z o.o. ul. Kupiecka 17 Paprotnia 62-513 Krzymów Poland kupiec@kupiec.pl www.kupiec.pl
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...
Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści, dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb oraz personalizacji wyświetlanych reklam w ramach zewnętrznych sieci remarketingowych korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.
Więcej informacji zawartych jest w
"polityce prywatności sklepu"