Składniki:
- filety śledziowe bez skóry 50% (Clupea harengus)*
- cebula
- olej rzepakowy 25%
- ocet spirytusowy
- cukier
- sól
- pieprz kolorowy 0,8% (pieprz biały, pieprz czarny, pieprz czerwony, pieprz zielony)
- przyprawy (zawierają gorczycę)
- zioła 0,3%
- *złowione w północno - wschodnim Atlantyku (FAO 27), podobszar połowu: północna część Morza Północnego (IVa), złowione za pomocą włoków
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
w 100 g produktu |
% RWS** w 100 g produktu |
Wartość energetyczna |
1305 kJ/316 kcal |
16% |
Tłuszcz, w tym: |
29 g |
41% |
kwasy tłuszczowe nasycone |
2,6 g |
13% |
Węglowodany, w tym: |
5,0 g |
2% |
cukry |
4,2 g |
5% |
Białko |
8,1 g |
16% |
Sól |
1,8 g |
30% |
Zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3 w 100 g produktu: |
3200 mg |
w tym suma kwasów EPA i DHA: |
490 mg |
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Zalecenia dla alergików:
- Seler: Może zawierać
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Jaja: Może zawierać
- Ryba: Zawiera
- Mleko: Może zawierać
- Gorczyca: Zawiera
- Soja: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, soję, seler, jaja, mleko (łącznie z laktozą).
Dodatki:
- Barwniki sztuczne: Nie zawiera
- konserwanty: Nie zawiera
Dodatki (pozostałe):
bez substancji zagęszczających
Rodzaj przechowywania:
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 godzin.
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa:
Produkt może zawierać ości.
Przygotowanie i stosowanie:
Produkt gotowy do spożycia.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Filety ze śledzia z pieprzem i ziołami w oleju rzepakowym
Adres producenta:
Kooperol Sp. z o.o. Zduny 40A 83-115 Swarożyn
Adres zwrotny:
Kooperol Sp. z o.o. Zduny 40A 83-115 Swarożyn