Składniki:
- olej rzepakowy
- 19 % jaja gotowane
- 12 % grzyby konserwowe (8 % pieczarki, 4 % kurki)
- woda
- 6 % smażona cebula [5,1 % cebula, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy, cukier, sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), pieprz]
- cukier
- 3 % smażona cebula z grzybami [1,7 % cebula, 1 % suszone maślaki, olej rzepakowy, mieszanka przyprawowa (warzywa suszone, wzmacniacz smaku: E621; hydrolizat białka sojowego, barwnik: ryboflawiny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy)]
- 2 % cebula granulowana
- sól
- natka pietruszki
- żółtko jaja
- mielona gorczyca
- ocet spirytusowy
- kurkuma
- szczypiorek
- pieprz czarny
- ekstrakt z papryki
- aromat (zawiera mleko)
- regulator kwasowości (kwas mlekowy)
- substancje konserwujące (benzoesan sodu, sorbinian potasu)
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza w 100 g: |
Energia |
1831 kJ/ 444 kcal |
Tłuszcz |
45,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3,9 g |
Węglowodany |
6,0 g |
w tym cukry |
5,2 g |
Białko |
3,3 g |
Sól |
1,5 g |
Zalecenia dla alergików:
- Seler: Może zawierać
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Skorupiaki: Może zawierać
- Jaja: Zawiera
- Ryba: Może zawierać
- Mleko: Zawiera
- Gorczyca: Zawiera
- Sezam: Może zawierać
- Soja: Zawiera
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać: ryby, skorupiaki, gluten, sezam i seler.
Rodzaj przechowywania:
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +7°C.
Przygotowanie i stosowanie:
Po otwarciu - produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Pasta jajeczna z grzybami.
Adres producenta:
Lisner Poznań sp. z o.o. sp. k., ul. Strzeszyńska 38/42, 60-479 Poznań, Polska
Adres zwrotny:
Lisner Poznań sp. z o.o. sp. k., ul. Strzeszyńska 38/42, 60-479 Poznań, Polska